22.7 C
Athens
29 March - 2024

Αύξηση της τιμής του πετρελαίου με ώθηση από Κίνα και Ευρώπη

Must read

Σημαντική άνοδο καταγράφει η τιμή του αργού μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να μειώσει τα επιτόκια της προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου κερδίζει 1,47 δολ. ή σχεδόν 2% στα 77,33 δολ. στο βαρέλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη.

Το αργό τύπου Brent Ιανουαρίου σημειώνει άλμα 2,3% στα 81,12 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures exchange του Λονδίνου.

Σε μια κίνηση που αιφνιδίασε τις αγορές, η Λαϊκή Τράπεζας της Κίνας (PBOC) ανακοίνωσε ότι μειώνει το βασικό επιτόκιο δανεισμού ενός έτους κατά 40 μονάδες βάσης στο 5,6% και το επιτόκιο καταθέσεων ενός έτους κατά 25 μονάδες βάσης στο 2,75% με ισχύ από τις 22 Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που η κεντρική τράπεζα της χώρας μείωσε τα επιτόκια ήταν τον Ιούλιο του 2012.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi ότι η κεντρική τράπεζα “θα εντείνει την πίεση” και θα διευρύνει ακόμα περισσότερο τα κανάλια μέσω των οποίων παρεμβαίνει αν αποδειχθεί ότι τα μέτρα που έχει ήδη δρομολογήσει δεν αρκούν για να τονώσουν τον πληθωρισμό.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article