14.9 C
Athens
19 April - 2024

Μειώνουν τις επενδύσεις τους οι νορβηγικές πετρελαϊκές

Must read

Οι νορβηγικές πετρελαϊκές αναμένεται να επενδύσουν 14% λιγότερα στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2015 από ό,τι φέτος, σύμφωνα με επίσημη έρευνα, καθώς το φθηνό πετρέλαιο επηρεάζει τον προγραμματισμό τους.

Οι εταιρείες αυτές αναμένεται να επενδύσουν 188,6 δισ. νορβηγικές κορόνες (26,81 δισ. δολάρια) στην παραγωγή πετρελαίου και αερίου, χαμηλότερα από το ποσό των 218,6 δισ. κορόνων που αναμένεται για φέτος.

Οι εκτιμήσεις για τις δαπάνες του 2015 είναι ελαφρώς υψηλότερες σε σχέση με μια παρόμοια έρευνα του Σεπτεμβρίου, ενώ οι εκτιμήσεις για τις δαπάνες του 2014, ήταν χαμηλότερες από ό,τι αναμενόταν τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το Dow Jones, οι χαμηλότερες δαπάνες στον πετρελαϊκό κλάδο, τον βασικό μοχλό ανάπτυξης της Νορβηγίας, πιθανώς θα επηρεάσουν τη συνολική ανάπτυξη της χώρας στον επόμενο χρόνο, και θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στην αποδυνάμωση της νορβηγικής κορόνας. Η χαμηλότερη πετρελαϊκή δραστηριότητα θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει μειώσεις των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα και υψηλότερες κρατικές δαπάνες για να τονωθεί η ανάπτυξη.

Όλα αυτά ενώ το πετρέλαιο των 70 δολαρίων πλήττει την κερδοφορία πολλών πετρελαϊκών σχεδίων υψηλού κόστους, μεταξύ των οποίων και σειρά ανακαλύψεων στην νορβηγική Αρκτική, και έχει οδηγήσει σε καθυστερήσεις έργων και σε μείωση του κόστους.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article