17.4 C
Athens
26 April - 2024

Την πιθανότητα πετρελαϊκού εμπάργκο στη Λιβύη εξετάζει η Ε.Ε.

Must read

Η Ε.Ε. Εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου της Λιβύης, προκειμένου να πιέσει για μια λύση στον εμφύλιο που μαστίζει τη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Όπως αναφέρεται σε κοινοτικό έγγραφο που επικαλείται το Reuters, το εμπάργκο είναι μια από τις λύσεις που έχουν τεθεί στο τραπέζι. Επίσης, εξετάζεται η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της κεντρικής τράπεζας της Λιβύης στο εξωτερικό, αν και θα είναι το τελευταίο βήμα σε μια σειρά από πιθανά μέτρα.

Όσον αφορά το εμπάργκο, έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του διότι ναι μεν θα ασκήσει πίεση και στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, αλλά ταυτόχρονα θα περιορίσει δραστικά τα κρατικά έσοδα με αρνητικές συνέπειες για τον πληθυσμό. Όπως και να χει το θέμα, το εμπάργκο θα συζητηθεί πρώτα σε επίπεδο ΟΗΕ προτού εφαρμοστεί. Μάλιστα, το euractiv αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή δεν θεωρείται εφικτό από μερίδα των Ευρωπαίων διπλωματών.

Όλα αυτά ενώ η παραγωγή της Λιβύης έχει υποχωρήσει εκ νέου στα 200.000 βαρέλια ημερησίως από 900.000 βαρέλια το Νοέμβριο.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article