17.3 C
Athens
26 April - 2024

Ερντογάν: Χρειαζόμαστε ενεργειακές επενδύσεις 120 δισ. δολαρίων

Must read

Η ζήτηση για ενέργεια στην Τουρκία αυξάνεται ραγδαία, με αποτέλεσμα να χρειάζονται επενδύσεις 120 δισ. δολαρίων από σήμερα ως το 2023, ανακοίνωσε ο πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

«Τα τελευταία δώδεκα χρόνια έχει διπλασιαστεί η ενεργειακή μας κατανάλωση και θα διπλασιαστεί εκ νέου ως το 2023, γιαυτό χρειαζόμαστε επενδύσεις 120 δις. δολαρίων μέχρι τότε», τόνισε σχετικά.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι ο αγωγός πετρελαίου Κιρκούκ-Γιουμουρταλίκ λειτουργεί και πάλι, ενώ προχωρά και ο Νότιος Διάδρομος. Επίσης, στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια ανάπτυξης της πυρηνικής ενέργειας μέσω του σταθμού στο Ακούγιου.

Παράλληλα, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, υπογράμμισε ότι τα τιμολόγια αερίου και ηλεκτρισμού στην Τουρκία είναι από τα χαμηλότερα σε σύγκριση με την Ε.Ε. και βρίσκονται σήμερα στα ίδια επίπεδα με το 2008. Στόχος της κυβέρνησης είναι να προωθήσει τις ΑΠΕ ώστε να μειωθούν οι εισαγωγές αερίου και να διεισδύσουν σε ποσοστό 30% ως το 2023. «Πριν δύο μήνες, η χώρα κάλυψε το 10% των αναγκών της μέσω των αιολικών για μια συγκεκριμένη ημέρα», αποκάλυψε.

Τέλος, ο επικεφαλής της τουρκικής ΡΑΕ, Μουσταφά Γιλμάζ, δήλωσε ότι σήμερα υπάρχουν 615 εταιρείες παραγωγής ηλεκτρισμού στην Τουρκία, καθώς και 160 προμηθευτές, ενώ η κατανάλωση αερίου έχει τριπλασιαστεί στα 50 δισ. κ.μ. μέσα στην τελευταία δεκαετία.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article