13 C
Athens
20 April - 2024

Βουλγαρία: Λειτουργεί κανονικά η εταιρεία κατασκευής του έργου του South Stream

Must read

Η South Stream Bulgaria η εταιρεία που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου του αγωγού φυσικού αερίου South Stream παραμένει σε λειτουργία σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Ντιμιτάρ Γκόγκοφ στη δημόσια τηλεόραση της Βουλγαρίας. 

Στις δηλώσεις του ο κ. Γκόγκοφ υπογράμμισε ότι «δεν υπήρξε κανένα επίσημο έγγραφο που να υποδεικνύει ότι το έργο του αγωγού έχει ανασταλεί και ως εκ τούτου, η South Stream Bulgaria παραμένει σε λειτουργία καθώς υπάρχει ένας αριθμός διαδικασιών που βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν μπορεί να σταματήσει». 

Σε ερώτηση για τους οικονομικούς πόρους σημείωσε ότι οι μέτοχοι παρέχουν τη χρηματοδότηση ενώ απέφυγε να απαντήσει στα ισχυρισμούς που ακούστηκαν πως ο μέσος μισθός στην εταιρεία ανέρχεται σε 10.000 λέβα. 

Υπενθυμίζεται ότι η παύση του έργου του αγωγού South Stream ανακοινώθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τον Δεκέμβριο του 2014, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Τουρκία. 

“Μιλώντας τεχνικά, ο αγωγός δεν κατασκευάζεται, διότι δεν ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του. Ωστόσο, δραστηριότητες που σκοπεύουν στην τελική άδεια κατασκευής βρίσκονται σε εξέλιξη” είπε ο κ. Γκόγκοφ. 

Ο ίδιος τόνισε ότι “παρά το γεγονός ότι (το έργο) ακυρώθηκε σε πολιτικό επίπεδο, θα αναπτύσσεται έως ότου οι δύο μέτοχοι αποφασίσουν ότι κινούνται σε ένα νέο στάδιο ανάπτυξης του South Stream” προστίθεται στο δημοσίευμα του Novinite.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article