21.1 C
Athens
25 April - 2024

Σε άνοδο τα φωτοβολταϊκά στην Αίγυπτο

Must read

Η νέα υπηρεσία ΑΠΕ της Αιγύπτου επέλεξε 69 φωτοβολταϊκά πάρκα άνω των 20 μεγαβάτ πέρυσι στα πλαίσια διαγωνισμού, τα οποία εκπροσωπούν συνολική ισχύ 2 γιγαβάτ.

Στόχος του Καΐρου είναι να φτάσει η εγκατεστημένη ισχύς των ΑΠΕ τα 4,3 γιγαβάτ ως το 2017, εκ των οποίων τα 2,3 γιγαβάτ θα είναι φωτοβολταϊκά και τα 2 γιγαβάτ αιολικά. Όπως είναι φυσικό, οι σχετικοί διαγωνισμοί έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των ξένων επιχειρήσεων, καθώς η Αίγυπτος διαθέτει πλούσια ηλιοφάνεια.

Ο επόμενος διαγωνισμός αναμένεται να γίνει πριν τον φετινό Ιούλιο, σύμφωνα με την γερμανική Apricum. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι πέρα από τα έργα αυτά, κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή και φωτοβολταϊκά 720 μεγαβάτ στα πλαίσια του μηχανισμού ανεξάρτητων παραγωγών που προβλέπει το ρυθμιστικό πλαίσιο.

Όσον αφορά τις ταρίφες, η Apricum τις χαρακτηρίζει ακρογωνιαίο λίθο της όλης προσπάθειας και λόγο για τον οποίο οι ξένοι επενδυτές παρακάμπτουν τις όποιες ανησυχίες και λαμβάνουν μέρος στους διαγωνισμούς. Με βάση τα παραπάνω, η αγορά της Αιγύπτου αναμένεται να ανέβει ένα σκαλί μέσα στα επόμενα χρόνια και να αποκτήσει ηγετική θέση στην περιοχή της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. 

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article