13 C
Athens
20 April - 2024

Αποεπένδυση στα ορυκτά καύσιμα ζητά βραχίονας των Ηνωμένων Εθνών

Must read

Την απομάκρυνση επενδυτικών κεφαλαίων από τα ορυκτά καύσιμα ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει o βραχίονας των Ηνωμένων Εθνών που εμπλέκεται στις κλιματικές διαπραγματεύσεις, δηλαδή η Σύμβαση-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (United Nations Framework Convention on Climate Change-UNFCCC).

“Υποστηρίζουμε την αποεπένδυση καθώς στέλνει το σήμα στις εταιρείες, ειδικά σε αυτές που ανήκουν στον κλάδο του άνθρακα, ότι η εποχή του “καίμε ό,τι θέλουμε όταν το θέλουμε” δεν μπορεί να συνεχιστεί, δήλωσε στον Guardian ο εκπρόσωπος της UNFCCC, Νικ Νάταλ.

Βασιζόμαστε στην επιστήμη και η επιστήμη είναι ξεκάθαρη για την ανάγκη ενός κόσμου με λιγότερα ορυκτά καύσιμα. Έχουμε δώσει την ηθική μας δικαιοδοσία ως Ηνωμένα Έθνη στους οργανισμούς που αποεπενδύουν κεφάλαια από τα ορυκτά καύσιμα.

Η κίνηση της UNFCCC αναμένεται να δυσαρεστήσει πολλές χώρες που βασίζουν την οικονομική τους ανάπτυξη στα ορυκτά καύσιμα και έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση τηςΠαγκόσμιας Ένωσης Άνθρακα (World Coal Association) η οποία αναφέρει ότι απειλούνται οι καθαρές τεχνολογίες άνθρακα.

Οι υπέρμαχοι της αποεπένδυσης στον άνθρακα υποστηρίζουν ότι η καύση ορυκτών καυσίμων δεν βλάπτει μόνο τον πλανήτη, αλλά και την τσέπη των επενδυτών.

Παρά την επιλογή της UNFCCC, ο γενικός γραμματέας του οργανισμού, Μπαν Κι Μουν κάλεσε τους επενδυτές να στραφούν στις ΑΠΕ, αλλά έλαβε αποστάσεις από το κίνημα της αποεπένδυσης.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article