15.8 C
Athens
19 April - 2024

Eni: Ανακάλυψε τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Αίγυπτο

Must read

Ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος Eni ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον κόσμο, ανοικτά της Αιγύπτου.

«Σύμφωνα με τα διαθέσιμα τεχνικά και γεωφυσικά στοιχεία, το πεδίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει έως και 30 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Eni.

Η εταιρία ανέφερε πως το πεδίο Ζορ βρίσκεται ανοικτά της μεσογειακής ακτογραμμής της Αιγύπτου σε βάθος 1.450 μέτρων (4.757 πόδια) και πιθανόν να καλύπτει μια περιοχή περίπου 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

«Η Ζορ είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη αερίου που έχει γίνει ποτέ στην Αίγυπτο και στη Μεσόγειο και θα μπορούσε να γίνει μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο ανακαλύψεις φυσικού αερίου», ανέφερε η εταιρία, προσθέτοντας πως έχει πλήρη δικαιώματα παραχώρησης στην περιοχή.

Η κρατική Eni, η μεγαλύτερη ξένη εταιρία παραγωγός στην Αφρική, λειτουργεί στην Αίγυπτο εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια μέσω της αιγυπτιακής θυγατρικής της IEOC και είναι μία από τις κυριότερες εταιρίες παραγωγής ενέργειας στη χώρα, με καθημερινή παραγωγή που αντιστοιχεί σε 200.000 βαρέλια πετρελαίου.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article