15.8 C
Athens
19 April - 2024

Έξι οι νεκροί από τη γρίπη

Must read

Ένας, ακόμη, θάνατος από τη γρίπη, που, αν συνεχίσει έτσι, θα είναι η πιο σφοδρή των τελευταίων ετών. Ένας άνδρας 60 χρόνων υπέκυψε νωρίτερα σήμερα από τη γρίπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ ο άτυχος ασθενής δεν έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ανήκε στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Το νέο αυτό εγείρει πολλά ερωτήματα, καθώς, όπως φαίνεται, δεν κινδυνεύουν από τις σοβαρές επιπλοκές της γρίπης μόνο όσοι είναι χρόνια πάσχοντες ή έχουν άλλα συνοδά προβλήματα υγείας, αλλά η “μέγγενη” του ιού πιάνει κι όλους τους υπόλοιπους.

Όπως το 4χρονο παιδί που είναι σε σοβαρή κατάσταση, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, αλλά και ο 60χρονος, που έχασε τη ζωή του. Συνολικά, μέχρι αυτή την ώρα, 47 άτομα έχουν νοσηλευθεί στις ΜΕΘ των νοσοκομείων και σήμερα επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 12 νέα κρούσματα.

Φέτος, όπως μας έλεγαν πηγές από το ΚΕΕΛΠΝΟ, η γρίπη “χτυπά” περισσότερο τους άνδρες και πολύ λιγότερο τις γυναίκες. Όπως προκύπτει από την ανάλυση 27 κρουσμάτων γρίπης, που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, οι άνδρες πλήττονται σαφώς περισσότερο φέτος – από τα 27 περιστατικά, τα 21 αφορούσαν σε άνδρες και τα έξι σε γυναίκες. Εξάλλου το 70% των κρουσμάτων είναι σε άτομα ηλικίας κάτω των 60 χρόνων, που επιβεβαιώνει αυτό που φάνηκε από την αρχή. ότι, δηλαδή, φέτος η γρίπη προσβάλλει περισσότερο άτομα παραγωγικής ηλικίας.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article