18.6 C
Athens
24 April - 2024

Πτώση 9,5% για το αργό αυτή την εβδομάδα

Must read

Με απώλειες έκλεισαν οι τιμές του αργού αυτή εην εβδομάδα πτώση 9,5%, τη μεγαλύτερη από τα μέσα Ιανουαρίου, καθώς οι περισσότεροι επενδυτές δεν έχουν πειστεί για τις δυνατότητες της συμφωνίας μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής.

Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό τύπου WTI, παραδόσεως Δεκεμβρίου, υποχώρησε κατά 59 σεντς ή 44,07 δολάρια το βαρέλι, ήτοι τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 20 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Σε επίπεδο εβδομάδα, σημείωσε πτώση 9,5%, η μεγαλύτερη από τα μέσα του Ιανουαρίου.

Στο Λονδίνο, το Brent παραδόσεως Ιανουαρίου έχασε 77 σεντς ή 1,7% στα 45,58 δολάρια το βαρέλι, με τις απώλειες της εβδομάδας να ανέρχονται στο 10%.

Οι τιμές γνώρισαν κατακόρυφη πτώση, μετά από είδηση του Reuters που ανέφερε ότι η Σαουδική Αραβία απειλεί να αυξήσει την παραγωγή, εάν το Ιράν αρνηθεί να μειώσει την παραγωγή του. Αργότερα, ωστόσο, το Bloomberg δημοσίευσε πως ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ διέψευσε την πληροφορία και οι τιμές “μάζεψαν” τις απώλειές τους. 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με έκθεση της Platts, η παραγωγή αργού πετρελαίου από τα κράτη-μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγών Κρατών αυξήθηκε στα 33,54 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα σε μηνιαία βάση από τις 16 Σεπτεμβρίου έως τις 16 Οκτωβρίου. Όπως αναφέρει, η παραγωγή του ΟΠΕΚ αυξήθηκε κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα τον περασμένο μήνα, με την άνοδο να καταγράφεται σε όλα τα κράτη-μέλη που πιθανότατα θα εξαιρεθούν από τυχόν περικοπές, καθώς και στο Ιράκ.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article