23.5 C
Athens
28 March - 2024

Reuters: 9μηνη παράταση στη μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Must read

Την επέκταση των μέτρων περικοπής της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου κατά εννέα μήνες, έως δηλαδή το α’ τρίμηνο του 2018, αποφάσισαν οι χώρες – μέλη του ΟΠΕΚ, σύμφωνα με αξιωματούχο με γνώση επί των σχετικών διαβουλεύσεων.

Στη συμφωνία εκτιμάται ότι θα συμμετέχουν και 12 πετρελαιοπαραγωγικές χώρες, οι οποίες δεν αποτελούν μέλη του ΟΠΕΚ, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία.

Ανάλογη απόφαση είχε ληφθεί εξάλλου και τον περασμένο Νοέμβριο, όταν είχε αποφασιστεί ο πρώτος γύρος μείωσης της παγκόσμιας παραγωγής.

Mέχρι στιγμής, το μέγεθος της μείωσης δεν έχει διαρρεύσει, αλλά σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να κυμαίνεται στα 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησιώς.

Παρά τις πληροφορίες περί συμφωνίας, η τιμή του πετρελαίου εξακολουθεί να κινείται σε αρνητικό έδαφος, καθώς τα συμβόλαια τα συμβόλαια WTI υποχωρούν κατά 0,84% στα 50,93 δολάρια και τα συμβόλαια Brent σημειώνουν απώλειες κατά 0,65% στα 53,61 δολάρια.

Η τάση αυτή, σύμφωνα με τους αναλυτές, αποδίδεται στο γεγονός ότι οι αγορές είχαν ήδη αποτιμήσει το σενάριο επέκτασης των μέτρων περικοπής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάγκη περαιτέρω περιστολής των αποθεμάτων απορρέει από τη συνεχώς αυξάνουσα παραγωγή των ΗΠΑ, εξέλιξη η οποία εξαλείφει τα οφέλη από τη συμφωνία του Νοεμβρίου.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article