24.2 C
Athens
16 April - 2024

Γερμανικές εταιρείες θέλουν να επενδύσουν στις ελληνικές ΑΠΕ

Must read

Το ενδιαφέρον οκτώ γερμανικών εταιρειών για επενδύσεις και συνεργασίες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα γνωστοποίησε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
Ειδικότερα, οι εταιρείες αυτές θα συμμετάσχουν σε επιχειρηματική αποστολή στην Ελλάδα και σε ημερίδα με θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Ενσωμάτωση στο Δίκτυο της Ελλάδας», που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη 20 Ιουνίου και διοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.
Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, εξειδικευμένοι Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές θα αναλύσουν το θεσμικό πλαίσιο για επενδύσεις στις ΑΠΕ, καθώς και τις δυνατότητες εφαρμογής και τις προοπτικές χρήσης νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της αγοράς με εξειδίκευση στον τομέα των ΑΠΕ, καθώς και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτικής.
«Η Ελλάδα διαθέτει ένα μεγάλο δυναμικό από ΑΠΕ, στην ηπειρωτική καθώς και στη νησιωτική χώρα, όμως λόγω της μη σταθερούς ροής των ΑΠΕ, η αξιοποίηση της δυναμικότητας και η ενσωμάτωση αυτών στο δίκτυο ήταν στο παρελθόν προβληματική. Πλέον, το θέμα αυτό ξεπεράστηκε καθότι εφαρμόστηκαν ώριμες τεχνολογίες οι οποίες οδήγησαν σε ασφαλείς λύσεις ενσωμάτωσης», αναφέρει σε ανακοίνωση το ελληνογερμανικό επιμελητήριο.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article