17.1 C
Athens
29 March - 2024

Αυτή είναι η πιο πυκνοκατοκημένη περιοχή της Ελλάδας

Must read

Βρετανός ερευνητής που μπήκε στον κόπο να εξετάσει τα δημογραφικά στοιχεία της Eurostat αποκαλύπτει ποιες είναι οι περιοχές με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα σε 39 χώρες της Ευρώπης.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, ο μεγαλύτερος «συνωστισμός» δεν καταγράφεται στην Κυψέλη, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά στον δήμο Ζωγράφου.

Το πυκνότερο τετραγωνικό χιλιόμετρο στην περιοχή φιλοξενεί 28.880 κατοίκους, υπολογίζει ο Άλασντερ Ρέι,  ερευνητής του Τμήματος Αστικών Μελετών και Σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

Η πυκνότητα του πληθυσμού στου Ζωγράφου μπορεί να φαίνεται υψηλή, είναι όμως σχεδόν υποδιπλάσια σε σχέση με το πιο πυκνοκατοικημένο τετραγωνικό χιλιόμετρο της Βαρκελώνης (53,119 κάτοικοι) και του Παρισιού (52,218).

Όσον αφορά το σύνολο της επικράτειας, η πληθυσμιακή πυκνότητα στην Ελλάδα υπολογίζεται από τον Ρέι στους 83 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, πολύ πάνω από την Ισλανδία (3 κάτοικοι ανά τ.χλμ) και τις σκανδιναβικές χώρες.

Ωστόσο η Ελλάδα μοιάζει με ερημότοπο αν συγκριθεί με το Μονακό, την πιο πυκνοκατοικημένη από τις 39 χώρες που εξετάζονται, όπου σε κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο στριμώχνονται 18.069 κάτοικοι.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article