19.2 C
Athens
18 April - 2024

Η πόλη της Ιταλίας που σου δίνει δωρεάν μπύρα για να κάνεις ποδήλατο

Must read

Ο πολεοδόμος, Marco Amadori, σκέφτηκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να κάνει τους ανθρώπους να εμπλακούν ενεργά στην «οικολογική μετακίνηση». Το 2017, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που ονομάζεται στα Ιταλικά «Bella Mossa» και μεταφράζεται ως «Καλή Προσπάθεια». Από τότε, οι κάτοικοι της Μπολόνια, καθώς και οι τουρίστες που την επισκέπτονται, επιβραβεύονται αν κάνουν ποδήλατο, αν περπατούν ή αν χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτό που πρέπει να κάνουν μόνο είναι να κατεβάσουν την εφαρμογή και να καταγράψουν τις μετακινήσεις τους. Σε αντάλλαγμα, κερδίζουν δώρα, όπως δωρεάν μπύρα, παγωτό ή εισιτήρια κινηματογράφου.

«Για πρώτη φορά, καταφέραμε να τους κάνουμε όλους να εμπλακούν. Το σύστημα συλλογής πόντων δεν βασίζεται τόσο στην απόσταση που καλύπτει κάποιος, αλλά περισσότερο στο να κάνει μια διαδρομή, επειδή αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κάνει ακόμα και διαδρομές του ενός χιλιομέτρου με βιώσιμο τρόπο», είπε ο Amadori.

Στόχος του προγράμματος είναι να κάνει τη βιώσιμη μετακίνηση πιο ελκυστική. Και φαίνεται να δουλεύει. Πάνω από 100 τοπικές επιχειρήσεις έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα και προσφέρουν κουπόνια που αντιστοιχούν σε δώρα. Μόνο πέρυσι, συλλέχθηκαν 16.000 ανταμοιβές. Επιπλέον, 3.7 εκατ. χιλιόμετρα καταγράφηκαν μέσω της εφαρμογής.

Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να καταγράψουν μόνο τέσσερις διαδρομές ανά ημέρα. Αυτό γίνεται για να είναι σίγουρο ότι όλοι θα χρησιμοποιούν την εφαρμογή και θα εισπράξουν τελικά τις ανταμοιβές τους. Μέχρι τώρα, το  Bella Mossa λειτουργεί για τέσσερις μήνες το χρόνο, όμως γίνονται σκέψεις για επέκταση αυτής της χρονικής περιόδου.

Πηγή: We love Cycling

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article