13.5 C
Athens
20 April - 2024

Ηλιακή Βιομηχανία ΗΠΑ: Οι δασμοί Τραμπ κατάργησαν 62.000 θέσεις εργασίας

Must read

Οι δασμοί που επέβαλε η κυβέρνηση Trump στα εισαγόμενα ηλιακά πάνελ έχουν οδηγήσει στην απώλεια περισσότερων από 62.000 θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ και 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε νέες επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται από την Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (SEIA) των ΗΠΑ.

Τα τιμολόγια για τα ηλιακά πάνελ κοστίζουν στις ΗΠΑ περισσότερα από 10,5 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα σε μη πραγματοποιηθείσα οικονομική δραστηριότητα. Κάθε νέα δουλειά που δημιουργείται έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια 31 πρόσθετων θέσεων εργασίας, την απώλεια των 5.3 MW ηλιακής εγκατάστασης και σχεδόν 9.5 εκατομμυρίων δολαρίων απώλειας επενδύσεων

Τα μειωμένα αριθμητικά στοιχεία για την ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας θα αυξήσουν τις εκπομπές ισοδύναμων με 5,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα ή 7 μονάδες άνθρακα.

Εκτός από τον οικονομικό αντίκτυπο όμως οι υψηλότεροι δασμοί έχουν προκαλέσει την ακύρωση 10,5 GW των ηλιακών εγκαταστάσεων, αρκετή για να παραδώσει 1,8 εκατομμύρια σπίτια και να μειώσει τα 26 εκατομμύρια μετρικούς τόνους εκπομπών άνθρακα.

Η ανάλυση της SEIA έρχεται καθώς η ενδιάμεση διαδικασία αναθεώρησης των τιμολογίων αρχίζει από την αμερικανική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου και καλύπτει τις επιπτώσεις των δασμών από την αρχή της εμπορικής καταγγελίας του 2017 από τη Suniva μέχρι το τέλος του κύκλου ζωής του τιμολογίου το 2021.

“Η ηλιακή ενέργεια ήταν ο πρώτος κλάδος που επλήγη από την τιμολογιακή πολιτική αυτής της κυβέρνησης και τώρα αισθανόμαστε τις επιπτώσεις όπως είχαμε προειδοποιήσει πριν από δύο χρόνια”, δήλωσε ο Abigail Ross Hopper, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SEIA. “Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή πολιτικής για τους δασμούς ώστε να επιτρέψουμε στον ανταγωνισμό και να συνεχίσουμε να δημιουργούμε θέσεις εργασίας για τους Αμερικανούς”.

Οι δασμοί αυτοί επηρεάζουν περισσότερο τις ανερχόμενες ηλιακές αγορές, όπως η Αλαμπάμα, η Νεμπράσκα, το Κάνσας και η Ντακότα. Αυτές οι αγορές δεν θα μπορέσουν να ανακάμψουν, επειδή τα υπάρχοντα τιμολόγια καθιστούν την παραγωγή ηλιακής ενέργειας μη ανταγωνιστική.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article