17.6 C
Athens
18 April - 2024

Η Ε.Ε. θα χρηματοδοτήσει την υδροηλεκτρική βιομηχανία με 18 εκατ. ευρώ

Must read

Καθώς η Ευρώπη επιδιώκει να καταστεί ουδέτερη από πλευράς εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050, μία κοινοπραξία 19 εταιρειών και οργανισμών υδροηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσε ότι θα λάβει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ για την έρευνα του ρόλου της πράσινης ενέργειας. Η συμφωνία πρόκειται να ανακοινωθεί στο περιθώριο της συνδιάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στη Μαδρίτη, μια ημέρα πριν από τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία καθορίζει την πολιτική της “Ευρωπαϊκής πράσινης συμφωνίας” για να καταστεί η Ευρώπη η πρώτη ουδέτερη για το κλίμα ήπειρος, όπως αναφέρει το Reuters.

Στην κοινοπραξία περιλαμβάνονται οι εταιρείες EDF, Voith και General Electric Hydro, καθώς και πανεπιστήμια από ολόκληρη την Ευρώπη.

Η υδροηλεκτρική ενέργεια μπορεί να χρησιμεύσει ως μια τεράστια μπαταρία, παρέχοντας μια αποθήκη ενέργειας για την εξισορρόπηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Καθώς οι μεγάλες επιχειρήσεις συναγωνίζονται με τη μείωση των εκπομπών, μεταποιητές μετάλλων, όπως η Norsk Hydro, χρησιμοποιούν υδροηλεκτρική ενέργεια για να δημιουργήσουν προϊόντα που μπορούν να εμπορευθούν ως πράσινα.
Ορισμένοι ακτιβιστές έχουν προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε επέκταση της υδροηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα και στα ποτάμια.
Ωστόσο, πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι όλες οι λύσεις θα χρειαστούν εάν η ΕΕ έχει ελπίδες να εξουδετερώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι τα μέσα του αιώνα με επενδύσεις ύψους τρισεκατομμυρίων ευρώ.

Για το έργο ” XFLEX HYDRO” θα διατεθούν κεφάλαια για να διερευνήσουν πώς η υδροηλεκτρική ενέργεια μπορεί να σταθεροποιήσει τις μεταβλητές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η αιολική και η ηλιακή, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωση .
Ορισμένες από τις τεχνολογίες που θα εξετάσει η κοινοπραξία περιλαμβάνουν ένα υβριδικό σύστημα για την βελτίωση της ενσωμάτωσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ευρώπης.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article