20.1 C
Athens
25 April - 2024

Έξι προσφορές στους διαγωνισμούς του ΑΔΜΗΕ για τη διασύνδεση Σκιάθου-Εύβοιας

Must read

Έξι τεχνικές προσφορές έδωσαν το «παρών» στη διαδικασία του ΑΔΜΗΕ για την ανάθεση των έργων της ηλεκτρικής διασύνδεσης Σκιάθου-Εύβοιας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στον διαγωνισμό για τον υποσταθμό GIS έδωσαν το «παρών»  οι Mytilineos, General Electric, NARI, και ABB.

Όσον αφορά τον δεύτερο διαγωνισμό, για την υλοποίηση του καλωδιακού σκέλους της διασύνδεσης, προσφορές υπέβαλαν οι Prysmian και Ελληνικά Καλώδια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται η αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών και για τους δύο διαγωνισμούς.

Έτσι, με την ολοκλήρωση αυτής της φάσης, θα ανοίξει ο δρόμος για την υποβολή των οικονομικών προσφορών από τους «μνηστήρες» των έργων, ώστε να επιλεγούν οι ανάδοχοι. Μάλιστα, στην περίπτωση του καλωδιακού σκέλους προβλέπεται η διενέργεια ηλεκτρονικής δημοπρασίας.

Οι δύο διαγωνισμοί, που είχαν προκηρυχθεί από τον ΑΔΜΗΕ στα μέσα Ιουλίου, έχουν ως στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας τροφοδοσίας των Βόρειων Σποράδων, μέσω της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη Σκιάθο από τον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στο Μαντούδι της Εύβοιας.
Για τον σκοπό αυτό, η μεν πρώτη προκήρυξη αφορούσε την υλοποίηση ενός νέου υποσταθμού GIS 150/20kV στη Σκιάθο, προϋπολογισμού 7,4 εκατ. ευρώ.
Αντικείμενο της δεύτερης διαγωνιστικής διαδικασίας, προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, είναι η κατασκευή της γραμμής μεταφοράς 150 kV, που θα συνδέσει τον νέο υποσταθμό με την αντίστοιχη εγκατάσταση στο Μαντούδι.

Μέσω της διασύνδεσης 150 kV της Σκιάθου με το Μαντούδι, που περιλαμβάνεται στο Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΑΔΜΗΕ, σκοπός είναι να ενισχυθεί η ασφάλεια τροφοδοσίας του νησιού, αλλά και της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, που συνδέονται με τη Σκιάθο με εναέρια και υποθαλάσσια καλώδια μέσης τάσης.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article