20.5 C
Athens
19 April - 2024

ΔΑΠΕΕΠ: Στόχος μας είναι η κοινωνική αποδοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Must read

Βασικό ζητούμενο για την επίτευξη των στόχων του ενεργειακού σχεδιασμού είναι η ευρεία κοινωνική αποδοχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης Γιάννης Γιαρέντης κατά την ομιλία του στην ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ).

“Οι υψηλοί στόχοι που έχουν τεθεί προϋποθέτουν τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή του απλού πολίτη είτε πρόκειται για μικρές εγκαταστάσεις ΑΠΕ, είτε για συμμετοχή σε ενεργειακές κοινότητες είτε για συμμετοχή σε επενδυτικά εργαλεία όπως τα πράσινα ομόλογα” ανέφερε ο κ. Γιαρέντης.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο ΔΑΠΕΕΠ θα αποτελέσει τον πυλώνα ανάπτυξης των ΑΠΕ στη χώρα μας. “Βασικός μας στόχος είναι να κρατάμε υγιή τον ειδικό λογαριασμό και να μην έχουμε παράπονα για καθυστερήσεις στις πληρωμές. Θέλουμε να διατηρήσουμε σε λογικά επίπεδα την περίοδο αποπληρωμής και να είμαστε συνεπείς απέναντι στους παραγωγούς” τόνισε ο κ. Γιαρέντης. Φιλοδοξία μας είναι ο ΔΑΠΕΕΠ να αποτελέσει τον ουσιαστικό και όχι μόνο το συμβατικό φορέα εκπροσώπησης των 13.300 παραγωγών ΑΠΕ.

Στην εκδήλωση ο κ. Γιαρέντης τιμήθηκε από το ΣΠΕΦ για τη συνεισφορά του ΔΑΠΕΕΠ στην ομαλή λειτουργία της αγοράς πράσινης ενέργειας.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article