16.8 C
Athens
25 April - 2024

«Όχι» από Κάμερον στην πρόταση του Τζόνσον να αναλάβει την προεδρία της συνόδου για το κλίμα COP26

Must read

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον απέρριψε την πρόταση που του έκανε η κυβέρνησή του να ηγηθεί μιας σημαντικής συνόδου για το κλίμα υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο.

Γνωστή ως COP26, η σύνοδος κορυφής στη Γλασκώβη της Σκωτίας θεωρείται η στιγμή της αλήθειας για την Συμφωνία του 2015 του Παρισίου για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η Βρετανία θα αναλάβει να πείσει τις μεγάλες δυνάμεις να συμφωνήσουν σε πιο φιλόδοξες μειώσεις των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

“Ήταν τιμή μου να μου ζητηθεί να κάνω αυτήν την δουλειά και είμαι ευγνώμων που μου ζητήθηκε”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κάμερον, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2010 ως το 2016.

“Αλλά θεωρώ ότι είναι καλύτερα σε τέτοιες καταστάσεις να κανεί αυτή τη δουλειά ένας υπουργός της κυβέρνησης, διότι έχεις τότε κατά κάποιον τρόπο μόνο μια κατεύθυνση, αντί για δύο άτομα να κάνουν το ίδιο πράγμα”, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον απέπεμψε την πρόεδρο της COP26 Κλαιρ Ο’Νιλ την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με την Ο’Νιλ, ο Τζόνσον επέδειξε έλλειψη ηγεσίας και δέσμευσης απέναντι στην σύνοδο.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article