23.6 C
Athens
29 March - 2024

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αρωγός στην ανάπτυξη του ελληνικού δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας

Must read

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στηρίζει το επενδυτικό πρόγραμμα του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), θυγατρικής εταιρείας της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ), μεγαλύτερου παραγωγού και προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η ΔΕΗ υπέγραψαν σήμερα την δεύτερη, εικοσαετούς διάρκειας, δανειακή σύμβαση ύψους 100 εκατ. ευρώ, με την εγγύηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, από συνολική εγκεκριμένη γραμμή χρηματοδότησης ύψους 255 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδος.

Ο Υπουργός Οικονομικών και Διοικητής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε σχετικά: «Η σύμβαση, που υπογράφεται με τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, επιβεβαιώνει τη στρατηγική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έργων που προάγουν την ενεργειακή ασφάλεια και αποδοτικότητα. Η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός των ενεργειακών δικτύων της Ελλάδας είναι καίριας σημασίας για την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της χώρας. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ο χρηματοπιστωτικός βραχίονας της Ευρώπης για την υλοποίηση της νέας της αναπτυξιακής στρατηγικής, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι υποστηρίζει έμπρακτα την οικονομία της Ελλάδας παρέχοντας χρηματοδότηση και τεχνογνωσία».

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article