20.5 C
Athens
19 April - 2024

«Πράσινο» για την αδειοδότηση του αγωγού EastMed

Must read

Ξεκινά στις 3 Μαρτίου ο αδειοδοτικός κύκλος του αγωγού EastMed  με χρονικό ορίζοντα λήξης της όλης διαδικασίας τα τριάμισι χρόνια.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ενέκρινε την έναρξη του κύκλου αδειοδότησης για τον αγωγό EastMed και πιο συγκεκριμένα του ελληνικού χερσαίου τμήματος του αγωγού.

Ο φορέας υλοποίησης του έργου, δηλαδή η κοινή εταιρία της ΔΕΠΑ και της ιταλικής Edison, IGI Poseidon στον σχετικό φάκελο που είχε υποβάλει στο υπουργείο Ανάπτυξης προέβλεπε την ολοκλήρωση της αδειοδοτικής διαδικασίας στο τέταρτο τρίμηνο του 2021, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η υλοποίηση του αγωγού που σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί το 2024.

Ο EastMed είναι ο αγωγός που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί για τη μεταφορά φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου, (Ισραήλ και Κύπρος) ως την Κρήτη και την ηπειρωτική Ελλάδα με τελικό προορισμό την Ιταλία.

Η απόφαση εκδόθηκε κατόπιν της εξέτασης του σχετικού φακέλου που είχε υποβάλει η εταιρία ‘IGI Poseidon”. Ο φάκελος περιελάμβανε τη Μελέτη Προκαρκτικού Προσδιορισμού Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων του ελληνικού χερσαίου τμήματος του αγωγού, τον Φάκελλο κοινοποίησης (EastMed Pipeline Project-Preliminary Permiting Activities Notification Dossier-Greece) και το Χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αδειοδοτικής διαδικασίας.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article