19.9 C
Athens
20 April - 2024

Ρωσία-κορωνοϊός: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες άρχισαν σταματούν την λειτουργία των εργοστασίων τους

Must read

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν εργοστάσια στην Ρωσία άρχισαν να σταματούν την παραγωγή αυτοκινήτων εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργούνται με την έλλειψη εξαρτημάτων. Ήδη την απόφαση τους ανακοίνωσαν η Volkswagen και η PSA, ενώ η Sollers ανακοίνωσε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων στα εργοστάσια UAZ και Ford Sollers.

Οι αποφάσεις αυτές έχουν σημαντικές συνέπειες για ένα σημαντικό τμήμα της ρωσικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο οποίο γίνεται η συναρμολόγηση ξένων αυτοκινήτων. Εκτός από την Volkswagen και την PSА, εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων στην Ρωσία, έχουν η Renault (στη Μόσχα ), η κινεζική Haval (στην Τούλα), η Mercedes (στα περίχωρα της Μόσχας), η Nissan και η Hyundai (στην Αγία Πετρούπολη).

Τα εργοστάσια της Volkswagen βρίσκονται στην Κάλουγκα (παράγονται Tiguan, Polo και Skoda Rapid) και στο Νίζνι Νόβγκοροντ (συναρμολογούνται τα Skoda Octavia και τα Skoda Kodiaq).

Ο όμιλος Groupe PSA θα σταματήσει επίσης την λειτουργία των μονάδων του στο εργοστάσιο που διαθέτει στην περιοχή της Κάλουγκα στις αρχές Απριλίου εξαιτίας προβλημάτων με τους προμηθευτές λόγω του κορονοϊού.

Παράλληλα οι ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν εργοστάσια στην Ρωσία σταματούν σταδιακά την λειτουργία των εργοστασίων τους και εξαιτίας της σημαντικής πτώσης κατά 40% στις πωλήσεις αυτοκινήτων, στην Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, η οποία θα συνεχίσει να αυξάνεται στην περιφέρεια.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article