17.1 C
Athens
29 March - 2024

Θεσσαλονίκη: Αποχετευτικά έργα ύψους 4,4 εκατ. ευρώ βάζει άμεσα σε γραμμή αφετηρίας η ΕΥΑΘ ΑΕ

Must read

   Έργα ύψους 4,4 εκατ. ευρώ, που αφορούν στην αναβάθμιση του αποχετευτικού δικτύου της Θεσσαλονίκης, στο παραλιακό μέτωπο, από το λιμάνι της πόλης μέχρι και το Αγγελοχώρι, βάζει άμεσα σε γραμμή αφετηρίας η ΕΥΑΘ ΑΕ.

   Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, τα έργα θα διαρκέσουν δύο χρόνια και περιλαμβάνουν αντικαταστάσεις παλιού ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού με νέο, τελευταίας τεχνολογίας, αντικατάσταση αγωγών πίεσης σε αντλιοστάσιο εντός του λιμένα, βελτιστοποίηση της λειτουργίας του αντλιοστασίου στον Φοίνικα, όπως και αντικατάσταση περίπου 2.500 μέτρων στον αγωγό που καταλήγει στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων «Αίνεια», στο Αγγελοχώρι.

   Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΥΑΘ ΑΕ, προβλέπεται κατασκευή παραλιακού αποχετευτικού αγωγού 1.330 μέτρων, όπως και μικρότερων επιμέρους αγωγών στην περιοχή από την οδό Λύτρα και σε όλο περίπου το μήκος της Μ. Αλεξάνδρου προς τα ανατολικά. Στο πλαίσιο του ίδιου υποέργου, θα κατασκευαστεί και αγωγός αποχέτευσης ομβρίων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

   «Με την αναβάθμιση αυτή αποσκοπούμε σε σημαντική μείωση των αστοχιών και βλαβών και κυρίως σε εξοικονόμηση ενέργειας», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ ΑΕ, Άνθιμος Αμανατίδης, προσθέτοντας πως «στόχος μας παραμένει η υλοποίηση του αναπτυξιακού μας προγράμματος, που προβλέπει βελτίωση των υποδομών, μείωση του ενεργειακού κόστους, εξοικονόμηση πόρων και τελικά προστασία του περιβάλλοντος».

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article