23.5 C
Athens
28 March - 2024

ΑΔΜΗΕ- Νέα εμπόδια στην ολοκλήρωση του δικτύου υπερυψηλής τάσης στην Πελοπόννησο

Must read

Νέα εμπόδια στην ολοκλήρωση του δικτύου υπερυψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ στην Πελοπόννησο ανέκυψαν καθώς οι δύο τελευταίοι πυλώνες που απομένουν να τοποθετηθούν συναντούν την αντίδραση της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων στα Καλάβρυτα.

Όπως ανέφεραν πηγές του ΑΔΜΗΕ το έργο, προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 98%, όμως παραμένει ημιτελές επί 14 μήνες εξαιτίας πέντε μοναχών που εναντιώνονται στην τοποθέτηση των δύο τελευταίων πυλώνων σε απόσταση 500 μέτρων από το μοναστήρι, κάνοντας λόγο για «οπτική όχληση» και «προσβολή του ησυχαστικού χαρακτήρα της Μονής».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στις 25 Νοεμβρίου, τα συνεργεία του αναδόχου του ΑΔΜΗΕ που ξεκίνησαν τις εργασίες στην περιοχή αντιμετώπισαν την αντίδραση των μοναχών που τοποθέτησαν τα οχήματά τους μπροστά στα μηχανήματα εκσκαφής. Ο ανάδοχος κατέθεσε μήνυση κατά των μοναχών, οι οποίες υποχώρησαν. Όμως το απόγευμα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου οι μοναχές κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία αναστέλλονται οι εργασίες μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου που θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Ο Δυτικός Διάδρομος της Πελοποννήσου όπως αναφέρεται από την ίδια πλευρά, είναι έργο εξαιρετικά κρίσιμο για την ενεργειακή ευστάθεια της Πελοποννήσου και επιπλέον αποτελεί προϋπόθεση για να προχωρήσουν σειρά επενδύσεων που έχουν δρομολογηθεί στην περιοχή. Επιπλέον, όσο παραμένει η εκκρεμότητα, δεν μπορεί να λειτουργήσει σε πλήρη ισχύ και η μονάδα φυσικού αερίου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, παραμένουν τα προβλήματα κορεσμού του δικτύου στην Πελοπόννησο με αποτέλεσμα να καθυστερούν μονάδες ΑΠΕ και, τέλος, ο ΑΔΜΗΕ δεν εισπράττει έσοδα για μια επένδυση που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article