16.4 C
Athens
29 March - 2024

Αλεξανδρούπολη: Προγραμματική σύμβαση Δήμου-ΠΓΝΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος

Must read

Προγραμματική σύμβαση για την παροχή, από πλευράς του Δήμου Αλεξανδρούπολης, της απαιτούμενης τεχνικής επάρκειας για την ενεργειακή αναβάθμιση υποδομών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, υπέγραψαν σήμερα ο δήμαρχος, Γιάννης Ζαμπούκης, και ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Βαγγέλης Ρούφος.

Σκοπός του έργου είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και της εγκατάστασης συστήματος παραγωγής ηλεκτρισμού, θερμότητας, ψύξης, της υιοθέτησης ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων για την ψύξη των χώρων, την παραγωγή πεπιεσμένου αέρα, την αντικατάσταση συμβατικών φωτιστικών και λαμπτήρων με αντίστοιχα τεχνολογίας LED, καθώς και μέσω εφαρμογής τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Ζαμπούκης δήλωσε «…Χαιρόμαστε που είμαστε σε θέση να μοιραζόμαστε το ανθρώπινο δυναμικό μας με τις εξειδικευμένες του γνώσεις προκειμένου να συνδράμουμε στην υλοποίηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του νοσοκομείου, ενός έργου με πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη».

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΠΓΝΑ, ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τις τεχνικές υπηρεσίες για τη συνδρομή τους στην υλοποίηση ενός έργου που, όπως σημείωσε, αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση με συμπαραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος με φυσικό αέριο, «που στόχο έχει να καταστήσει το νοσοκομείο μας ενεργειακά αυτόνομο τουλάχιστον κατά 50%». «Σκοπός μας να ακολουθήσουν και άλλα έργα που θα εξασφαλίσουν την ενεργειακή του αυτονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article