17.4 C
Athens
19 April - 2024

Ημέρα της Γης: Η πολιτική της Energean για την Κλιματική Αλλαγή

Must read

Η μετάβαση από την παραγωγή πετρελαίου στην παραγωγή αερίου, το οποίο θεωρείται το καύσιμο της ενεργειακής μετάβασης σε ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα, και η υλοποίηση της δέσμευσης για μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών αερίων θερμοκηπίου περιλαμβάνονται στην πολιτική της Energean για την Κλιματική Αλλαγή, που ανακοινώθηκε σήμερα με την ευκαιρία της Ημέρας της Γης.

«Τιμούμε αυτήν την ημέρα έχοντας ήδη επιτύχει τη μείωση της έντασης εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου κατά 67% σε σχέση με το 2019, έχοντας θέσει ως στόχο η μείωση αυτή να φτάσει το 85% στα επόμενα τρία χρόνια και έχοντας επίσης δρομολογήσει την προμήθεια ηλεκτρισμού παραγόμενου κατά 100% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ήδη, το συγκρότημα του Πρίνου, καθώς και οι βάσεις επιχειρήσεών μας στο Ισραήλ και στην Κροατία λειτουργούν με αυτό το μοντέλο, το οποίο έχουμε ως στόχο να επεκταθεί σε όλες τις εγκαταστάσεις μας στην Ιταλία στη διάρκεια της χρονιάς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Μαθιός Ρήγας. «Μένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας για μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών αερίων θερμοκηπίου το 2050 και για την ανάδειξη της Energean ως της εταιρείας έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων που ηγείται της ενεργειακής μετάβασης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου», συμλήρωσε.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το κόστος της εκπομπής ρύπων και οι συνέπειές της στο κλίμα καθιστούν απαραίτητη τη δημιουργία χώρου δέσμευσης και αποθήκευσης ρύπων διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και χρήσης πηγών ενέργειας φιλικών προς το περιβάλλον. «O Πρίνος αναγνωρίζεται ως η πλέον κατάλληλη περιοχή για την εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου, που θα συνδυάζει την παραγωγή Μπλε Υδρογόνου εκπομπής σχεδόν μηδενικών ρύπων με την αποθήκευση ρύπων διοξειδίου του άνθρακα και θα οδηγήσει τη δραστηριότητα του Κόλπου της Καβάλας στη σταδιακή απεξάρτηση από το πετρέλαιο, διασφαλίζοντας ένα “πράσινο” και βιώσιμο μέλλον και συμβάλλοντας στην εκπλήρωση των στόχων που η χώρα μας έχει θέσει για την Κλιματική Αλλαγή», προσθέτει.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article