17.1 C
Athens
29 March - 2024

Φραγκογιάννης: Η ελληνική οικονομία πρέπει να έχει σε μεγάλο βαθμό πράσινο αποτύπωμα

Must read

Την σημασία της πράσινης ανάπτυξης για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, ανέδειξε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης, στο 5ο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ «Όραμα Ανάπτυξης -Εμβληματικές Επενδύσεις» που πραγματοποιήθηκε σήμερα διαδικτυακά.

   Ο κ. Φραγκογιάννης, κάνοντας τη σύνοψη όσων ειπώθηκαν στα πάνελ του φόρουμ αναφορικά με την ψηφιοποίηση, τις εμβληματικές επενδύσεις και την πράσινη ενεργειακή μετάβαση, εστίασε στη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης επί των θεμάτων αυτών. «Ο δρόμος προς τα εμπρός για την ελληνική οικονομία», όπως τόνισε, «δεν μπορεί παρά να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε εναλλακτικές πηγές με πράσινο αποτύπωμα». Υπό αυτό το πρίσμα, επισήμανε ότι «οι εθνικές πολιτικές βιώσιμης ανάκαμψης δεν είναι επαρκείς για να ξεπεραστεί η κρίση της κλιματικής αλλαγής, για αυτό και πρέπει να συνδυάζονται με προσπάθειες ενίσχυσης της διακρατικής πολυμερούς συνεργασίας με όλους τους δυνατούς και αμοιβαία επωφελείς τρόπους».

   Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στο εμβληματικό έργο Astypalea: Smart & Sustainable Island που αποτελεί, όπως είπε, ένα φάρο αειφόρου ανάπτυξης, πράσινης ενέργειας και καινοτομίας στον δρόμο αυτό, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για ένα έργο που δηλώνει εμφατικά την αλλαγή που έχει συντελεστεί στην πατρίδα μας». Και πρόσθεσε: «Στην μετα-Covid εποχή μάλιστα, η προσπάθειά μας για ψηφιακή ολοκλήρωση που ξεκίνησε και προχώρησε με γοργά βήματα, θα πρέπει να συνοδεύεται από μια ανανεωμένη δέσμευση να υιοθετήσουμε την πράσινη ατζέντα. Η ενσωμάτωση της αειφόρου ανάπτυξης, αλλά και φιλικών προς το περιβάλλον και ενεργειακά αποδοτικών ζητημάτων σε κάθε στάδιο της χάραξης πολιτικής μας, έχει ύψιστη σημασία».

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article