23.5 C
Athens
28 March - 2024

Χανιά: Σημαντικές εκπτώσεις στα τιμολόγια ύδρευσης για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού

Must read

Σε σημαντικές εκπτώσεις στα τιμολόγια και τα πάγια τέλη για ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, προχωρά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (ΔΕΥΑΧ).

Η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ για τις συγκεκριμένες ομάδες ανακοινώθηκε σήμερα, με το δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη να επισημαίνει ότι πρόκειται για τις μεγαλύτερες σε ποσοστό μειώσεις τιμολογίων σε όλη τη χώρα. «Έπειτα από πολλές προσπάθειες και αφού ξεπεράστηκαν όλες οι γραφειοκρατικές δυσκολίες, παρουσιάζουμε σήμερα τα νέα μας εργαλεία για την ανακούφιση και ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας», επεσήμανε κατά την παρουσίαση των μέτρων ο δήμαρχος. Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Χρυσούλα Χατζηδάκη, στις κατηγορίες πολιτών που ωφελούνται από τα κοινωνικά τιμολόγια προστίθενται οι άνεργοι, συνταξιούχοι και άτομα με αναπηρίες.

Θα παρέχεται έκπτωση 60% για κατανάλωση νερού μέχρι 60 κυβικά και ανάλογη έκπτωση στα πάγια τέλη. Παράλληλα άνεργοι- ανασφάλιστοι υπερπολύτεκνοι και κοινωνικές δομές όπως τα συσσίτια δικαιούνται μηδενικού τιμολογίου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Χατζηδάκη, «το 2020 οι δικαιούχοι εκπτώσεων κοινωνικού τιμολογίου ήταν 750 και το 2021 έχουν ξεπεράσει τους 1.000. Ποσοστό 40% των σχετικών αιτήσεων αφορά άτομα με αναπηρίες».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των νέων παροχών, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Νικηφοράκης ανακοίνωσε ότι παρέχονται κίνητρα σε όσους υιοθετούν αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Ειδικότερα δικαιούνται έκπτωση 60% στο τιμολόγιο νερού καθώς και στα πάγια τέλη. Το μέτρο έχει αναδρομική ισχύ και για όσους το 2021 υιοθέτησαν αδέσποτα.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη γνωστοποίησε ότι όσοι πολίτες βρίσκονται στα μητρώα του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής μπορούν να αιτηθούν τη μερική απαλοιφή ποσών που έχουν ως χρέη προς την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article