18.6 C
Athens
23 April - 2024

Προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σπετσών για την κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Must read

Δρομολογήθηκε η κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στις Σπέτσες, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής με την υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και του δημάρχου Π. Λυράκη παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Β. θεοδωρακόπουλου Μπόγρη.

Ο Σταθμός θα δημιουργηθεί στην περιοχή «Ζάστενα – Αγριόπετρες» στη νότια πλευρά του νησιού σε έκταση συνολικού εμβαδού 6.486,34 τ.μ. και κρίθηκε αναγκαίος καθώς σήμερα η μεταφόρτωση των απορριμμάτων γίνεται σε χώρο παραπλεύρως του αποκαταστημένου Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ).

Με την υπογραφή της σύμβασης ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς όπως είπε υλοποιείται το νέο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων σημειώνοντας ότι “η προσπάθεια δεν είναι εύκολη αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίζουμε την εντατική δουλειά, επενδύοντας σ΄ ένα καλύτερο αύριο με στόχο να γίνει η Αττική μία πράσινη Περιφέρεια Πρότυπο-Υγείας και Ευζωίας. Η αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι προτεραιότητά μας και για τα νησιά της Αττικής τα οποία αποτελούν τα διαμάντια της περιφέρειάς μας”.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article