17.6 C
Athens
20 April - 2024

Πρώτη επιλογή των καταναλωτών τα υβριδικά οχήματα στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές

Must read

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία YouGov, δείχνουν ότι οι οδηγοί σε αρκετές αγορές θα προτιμούσαν να αποκτήσουν ένα υβριδικό αυτοκίνητο σε σχέση με τα ηλεκτρικά ή τα συμβατικά αυτοκίνητα. Στις περισσότερες χώρες τα υβριδικά οχήματα ήταν η πρώτη επιλογή (εκτός από τη Γερμανία, όπου το 40% επέλεξε βενζίνη/ντίζελ αυτοκίνητα, με τα υβριδικά να έρχονται σε δεύτερη επιλογή). Στην Ισπανία το 51% επιλέγει την υβριδική τεχνολογία, ενώ υψηλό ποσοστό έχει η Ιταλία (46%), η Πολωνία (45%), η Γαλλία (40%) και η Σουηδία (37%).

Από την άλλη το 24% των Βρετανών επιλέγει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ ακολουθούν οι Δανοί (23%) οι Ισπανοί (20%), οι Ιταλοί (19%), οι Σουηδοί (19%), οι Πολωνοί (16%), οι Γερμανοί (15%) και οι Γάλλοι (13%).

Τα συμβατικά αυτοκίνητα συνεχίζουν να επιλέγουν οι Γερμανοί καθώς το 40% σκέφτεται την αγορά ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερική καύσης και τους ακολουθούν οι Γάλλοι (31%), οι Πολωνοί (23%), οι Σουηδοί (23%), οι Ιταλοί (19%), οι Δανοί (19%) και οι Βρετανοί (17%).

Αυτό υποδηλώνει ότι ακόμη το κόστος απόκτησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι υψηλό και στέκεται το μεγαλύτερο εμπόδιο, μαζί με την περιορισμένη αυτονομία των μπαταριών και τους λιγοστούς σταθμούς φόρτισης.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article