17.7 C
Athens
28 March - 2024

Ξεκινά ο καθαρισμός των ρεμάτων στην Ανατ. Αττική, με χρηματοδότηση, ύψους 5,8 εκατ. ευρώ, από την περιφέρεια

Must read

Σύμβαση ανάθεσης του έργου καθαρισμού των ρεμάτων στην Ανατολική Αττική, σε τεχνική εταιρεία, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 5,8 εκατ. ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης.

   Οι εργασίες θα ξεκινήσουν κατά απόλυτη προτεραιότητα και με αυστηρή τήρηση των προσδιορισμένων χρονοδιαγραμμάτων, λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών, ανέφερε ο περιφερειάρχης κατά την υπογραφή της σύμβασης.

   Σημειώνεται ότι οι ρυθμοί υλοποίησης των έργων και η κατάσταση των ρεμάτων θα παρακολουθείται από το Παρατηρητήριο Καθαρισμού των Ρεμάτων, το οποίο έχει συσταθεί για την παρακολούθηση των ρεμάτων, κυρίως αυτών σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας.

    «Επενδύοντας στην πρόληψη θωρακίζουμε την επόμενη μέρα της Αττικής χωρίς χρονοτριβές, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία των πολιτών, από τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα», τόνισε ο κ. Πατούλης. Συμπλήρωσε ότι σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία, τους δήμους και την αποκεντρωμένη Διοίκηση, «θα κινηθούμε άμεσα, προκειμένου οι πρώτες βροχές να μας βρουν απόλυτα έτοιμους. Οι δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που βιώνουμε πολύ συχνά πλέον, δεν μας αφήνουν το παραμικρό περιθώριο για εφησυχασμό. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας ότι θα ενισχύουμε συνεχώς τη θωράκιση των πόλεων μας, καθημερινά εκτελούμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, με έμφαση στους καθαρισμούς των ρεμάτων, κυρίως αυτών που είναι σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, ιδιαίτερα μετά τα νέα δεδομένα που διαμόρφωσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές». 

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article