17.1 C
Athens
29 March - 2024

Βρετανία: Έρευνα σε εταιρίες ύδρευσης για την επεξεργασία των λυμάτων

Must read

Η Υπηρεσία περιβάλλοντος και η ρυθμιστική αρχή του τομέα των υδάτων στη Βρετανία ανακοίνωσαν ότι διενεργούν έρευνα σε εταιρίες ύδρευσης για την επεξεργασία των λυμάτων, τα οποία ορισμένες παραδέχτηκαν ότι απέρριψαν χωρίς να έχουν άδεια και αντιμετωπίζουν διώξεις.

Η έρευνα θα επανεξετάσει σχεδόν 2.500 έργα επεξεργασίας λυμάτων, διευκρίνισαν οι δυο οργανισμοί σε ανακοίνωση.

Οποιαδήποτε εταιρία παραβεί τους κανόνες, θα υποστεί “αναγκαστικά μέτρα”, συγκεκριμένα διώξεις και πρόστιμο που μπορεί να φθάσει το 10% του ετήσιου κύκλου εργασιών στην αστική διαδικασία, και ένα απεριόριστο ποσό στην ποινική διαδικασία, διευκρίνισαν.

Η Υπηρεσία περιβάλλοντος είχε ζητήσει από τις εταιρίες ύδρευσης να εγκαταστήσουν ένα σύστημα παρακολούθησης για να διασφαλιστεί ότι ένα επαρκές επίπεδο λυμάτων υποβάλλεται σε επεξεργασία πριν από την απόρριψή τους σε πλωτές οδούς.

Ως αποτέλεσμα αυτού του μέτρου, εξήγησε η Υπηρεσία περιβάλλοντος, αρκετές από αυτές τις εταιρίες παραδέχτηκαν ότι το σύστημά τους επεξεργασίας λυμάτων “μπορεί να μην πληροί” τους κανονισμούς. Η βρετανική υπηρεσία δεν διευκρίνισε ποιες.

Αυτές οι απορρίψεις λυμάτων καταγγέλλονται τακτικά από κατοίκους και ακτιβιστές του περιβάλλοντος, οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν είναι αρκετά αυστηρή απέναντι στις εταιρείες ύδρευσης.

“Οι εταιρείες ύδρευσης πρέπει επειγόντως να λάβουν άμεσα μέτρα για να συμμορφωθούν με τις νομικές τους υποχρεώσεις”, σχολίασε η υφυπουργός Περιβάλλοντος Ρεμπέκα Πάου.

Για τον Ρίτσαρντ Μπένγουελ, που ηγείται του συνασπισμού περιβαλλοντικών οργανώσεων Wildlife and Countryside Link, “η κυβέρνηση πρέπει να εγγυάται ότι οι ρυθμιστικές μας αρχές του νερού, υποχρηματοδοτούμενες, θα έχουν ένα οπλοστάσιο οικονομικών και νομικών επιλογών για να διασφαλίζουν ότι τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που διαπράττονται από εταιρίες δεν θα μένουν ατιμώρητα”.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article