20.4 C
Athens
28 March - 2024

Το νέο Polestar 2 έχει αυτονομία 470 χλμ

Must read

Το Polestar 2 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με μπαταρία (BEV) της μάρκας που κατασκευάζει ηλεκτρικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων. Η Polestar ανήκει στην Geely Car και αξιοποιεί την τεχνολογία της Volvo.

Οι δυο ηλεκτροκινητήρες παρέχουν συνδυασμένη ισχύ 408 ίππων και ροπή 66,8 χλγμ. Επιταχύνει από 0 έως 100χλμ./ώρα σε 4,5” και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 200 χλμ./ώρα. Ανακοινώθηκε ότι η αυτονομία του με μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου 78 KwH, είναι 470 χλμ.

Το Polestar έχει στόχο να επιταχύνει την αλλαγή προς τη βιώσιμη κινητικότητα και το μοντέλο Polestar 2 αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η πολυτελής μάρκα απαιτεί αυστηρές περιβαλλοντικές και ηθικές δεσμεύσεις από τους προμηθευτές της και προσπαθεί να εξασφαλίσει υψηλά στάνταρ στα υλικά και στις διαδικασίες κατασκευής, τονίζεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Ένα παράδειγμα είναι οι διαδικασίες που ακολουθεί στη εξόρυξη και προμήθεια του κοβαλτίου που χρησιμοποιείται στις μπαταρίες της. Το σύστημά της βοηθά στη διασφάλιση της υπεύθυνης εξόρυξης κοβαλτίου, περιορίζοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις καθώς και την προστασία από την εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού. Μόνο δύο προμηθευτές κοβαλτίου σε όλο τον κόσμο αποδείχθηκαν ικανοί να ακολουθήσουν αυτήν την προσέγγιση, και οι δύο είναι πλέον συνεργάτες της Polestar.

Πέρα από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, η αποστολή του Polestar 2 είναι να παρέχει την απλούστερη, πιο διαισθητική και ευχάριστη συνολική εμπειρία οδήγησης. Τα εξωτερικά και εσωτερικά του σχέδια, αντανακλούν τις καθαρές, απλές μορφές της σκανδιναβικής αρχιτεκτονικής.

Νέοι προβολείς Pixel LED, με 84 μεμονωμένα pixel, και ένα πίσω φως πλήρους πλάτους με 288 εξαιρετικά φωτεινά LED, συνδυάζονται για να δημιουργήσουν έναν αποτελεσματικό φωτισμό με εντυπωσιακή σχεδιαστική εμφάνιση.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article