21.1 C
Athens
23 April - 2024

ΗΠΑ-ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα: Συγκρατημένα αισιόδοξη η Ουάσινγκτον

Must read

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι πολύ αισιόδοξες σε σχέση με τη βούληση του Ιράν να επανέλθει στην συμφωνία του πυρηνικού του προγράμματος, παρά την επανάληψη των διαπραγματεύσεων στη Βιέννη, αλλά “δεν είναι πολύ αργά” για να επιτευχθεί αυτό , δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

“Πρέπει να σας πω ότι τα πρόσφατα μέτρα, οι πρόσφατες δηλώσεις, δεν μπορούν να μας κάνουν αισιόδοξους”, δήλωσε.

“Αλλά ακόμη κι αν ο χρόνος περνάει, δεν είναι πολύ αργά για το Ιράν να αλλάξει στάση και να κάνει ουσιαστικό διάλογο σε μια προσπάθεια” να διασωθεί η συμφωνία του 2015, στόχος της οποίας είναι να εμποδιστεί το Ιράν να αποκτήσει ατομική βόμβα, πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Στοκχόλμη, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ ζήτησε σήμερα από τον ‘Αντονι Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, το “άμεσο τέλος” των διαπραγματεύσεων για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που επαναλήφθηκαν τη Δευτέρα στη Βιέννη έπειτα από διακοπή πέντε μηνών.

Όταν ρωτήθηκε για το αίτημα αυτό, ο Μπλίνκεν δεν απάντησε ευθέως. “Θα γνωρίζουμε πολύ πολύ γρήγορα, σε μια μέρα ή σε δύο, αν το Ιράν είναι σοβαρό ή όχι”, είπε μόνο. “Πολύ σύντομα θα μπορούμε να κρίνουμε αν το Ιράν προτίθεται στο εξής να κάνει διάλογο καλή τη πίστει”, πρόσθεσε.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article