20.4 C
Athens
28 March - 2024

Νέα επένδυση της Aluminco στη Θεσσαλονίκη

Must read

Νέα επένδυση στον Νομό Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Aluminco, κ. Αργύρης Καρράς.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την εξαγορά του εργοστασίου της Doral στο Καλοχώρι, μόλις 4 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης,  που θα αποτελέσει την τέταρτη γραμμή διέλασης  της εταιρείας.

Η συμβολή του εργοστασίου αναμένεται να αυξήσει το συνολικό τονάζ στους 35.000 τόνους αλουμινίου ετησίως, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει στρατηγικό γεωγραφικό σημείο για την Aluminco που στοχεύει να το μετατρέψει σε πύλη εξαγωγών προς τις αγορές της Νοτιοανατολικής, της Ανατολικής και της Κεντρικής Ευρώπης.

Η νέα μονάδα θα είναι εξοπλισμένη με εξελιγμένες γραμμές διέλασης, κάθετη μονάδα ηλεκτροστατικής βαφής, μηχανήματα επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου, γραμμές θερμομονωτικών και μονάδα διαχείρισης αποβλήτων.

Το συνολικό κόστος της εξαγοράς ανέρχεται σε 9 εκατομμύρια €, ενώ το κόστος της επένδυσης σε βάθος πενταετίας υπολογίζεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που συνεπάγεται αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της Aluminco  κατά 7,000 τόνους ή 25% ετησίως. Το νέο εργοστάσιο θα δημιουργήσει 120 νέες θέσεις εργασίας στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσει τις προδιαγραφές της παραγωγικής μονάδας των Οινοφυτων, εστιάζοντας στην αειφόρο ανάπτυξη μέσω της παραγωγής «πράσινου» αλουμινίου.

Σε δήλωσή του, ο κ. Καρράς αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της Aluminco μέσω της βιωσιμότητας, αναφέροντας χαρακτηριστικά “Σήμερα πηγαίνουμε ένα βήμα πιο μπροστά και κωδικοποιούμε την αναπτυξιακή μας δυναμική στο μότο «Building a sustainable future». Διότι για εμάς ανάπτυξη μπορεί να είναι μόνο η βιώσιμη ανάπτυξη. Και γνωρίζουμε ότι οι σύγχρονες τεχνολογικά εγκαταστάσεις μας και τα καινοτόμα προϊόντα μας, συμβάλουν στην μείωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος”.

Αναλυτικά η παρουσίαση της επένδυσης εδώ

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article