17.1 C
Athens
29 March - 2024

Αυξάνονται τα μέσα για εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Must read

Οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης μέσα στην πόλη είναι από τους τομείς που δίνει προτεραιότητα ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και στο πλαίσιο αυτό προχώρησε στην απόκτηση 15 νέων ηλεκτρικών ποδηλάτων υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα υπόλοιπα μέσα «μικροκινητικότητας» που διαθέτει και θα τα θέσει ως κοινόχρηστα στη διάθεση των πολιτών στις αρχές του νέου έτους.

Τα ποδήλατα αυτά είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο αντικλεπτικό σύστημα GPS και θα βρίσκονται τοποθετημένα και ελεύθερα προς χρήση σε διάφορα σημεία (free float) και στις τρεις δημοτικές ενότητες. Οι ζώνες στάθμευσης και επιστροφής θα οριστούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Ωστόσο, έχει ήδη εγκατασταθεί το πρώτο σημείο φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων και άλλων ηλεκτρικών μικρο-οχημάτων στην πλατεία Νυμφών και εντός του 2022 θα επεκταθεί το δίκτυο με 300 σημεία φόρτισης στο παραλιακό μέτωπο.

«Το νέο σύστημα κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων αναβαθμίζει σημαντικά τα κοινόχρηστα μέσα μετακίνησης που ήδη λειτουργούν στον Δήμο μας. Στόχος είναι να προσφέρουμε στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες της πόλης μας, προσιτούς εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, φιλικούς στο περιβάλλον και συμβατούς με τους κανόνες βιώσιμης αστικής κινητικότητας», τόνισε μεταξύ άλλων κατά την παρουσίαση ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και κατέληξε: «Συνεχίζουμε με ένταση τις δράσεις που συμβάλουν στη δημιουργία μιας πόλης, η οποία αξιοποιεί την τεχνολογία, σέβεται το περιβάλλον και είναι φιλική στον πολίτη».

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article