23.3 C
Athens
28 March - 2024

Tο e-Jumpy Hydrogen είναι το πρώτο Citroen που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία του υδρογόνου

Must read

Η Citroen συμπληρώνει τη γκάμα των ηλεκτρικών LCV με τεχνολογία υδρογόνου για να καλύψει τις ανάγκες των εταιρειών που οι δραστηριότητες τους απαιτούν ταξίδια άνω των 300 χιλιομέτρων. Πρόκειται για το e-Jumpy Hydrogen, το οποίο είναι το πρώτο Citroen που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία του υδρογόνου.

Το νέο μοντέλο έχει αυτονομία πάνω από 400 χιλιόμετρα με τις τρεις δεξαμενές υδρογόνου των 700 bar, από ανθρακόνημα, οι οποίες βρίσκονται δίπλα στην μπαταρία και μπορούν να γεμίσουν σε μόλις τρία λεπτά. Με μηδενικές εκπομπές CO2, οι επαγγελματίες θα είναι απολύτως ελεύθεροι από περιορισμούς σε δρόμους και περιοχές των αστικών κέντρων που ισχύουν απαγορεύσεις για τα συμβατικά επαγγελματικά οχήματα.

Διαθέτει μια μπαταρία 10,5 kWh, η οποία δίνει αυτονομία 50 χιλιομέτρων στο αυτοκίνητο και αναλαμβάνει αυτόματα την κίνηση όταν η δεξαμενή υδρογόνου είναι άδεια. Αυτές οι δύο πηγές ενέργειας συνδυάζονται για να τροφοδοτήσουν τον κινητήρα και το σύστημα κίνησης. Η μπαταρία ανακτά ενέργεια κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης, ενώ φορτίζεται αυτόματα χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από το υδρογόνο. Επιπρόσθετα, η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει με καλώδιο σε όλους τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι πρώτες παραδόσεις του μοντέλου σε πελάτες με στόλους οχημάτων έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article