19.3 C
Athens
19 April - 2024

Κίνα: Αιολικό πάρκο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε μεγάλο υψόμετρο στην Αυτόνομη Περιοχή του Θιβέτ

Must read

Η πρώτη παρτίδα γεννητριών ηλεκτρικής ενέργειας ενός αιολικού πάρκου, σε μεγάλο υψόμετρο στην Αυτόνομη Περιοχή του Θιβέτ που βρίσκεται να νοτιοδυτικά της Κίνας άρχισε να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα και συνδέθηκε από την Τετάρτη, με το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

To ενεργειακό πάρκο βρίσκεται σε υψόμετρο 4.850 μέτρων στην αυτοδιοικούμενη κωμόπολη Τρίγκου της Κομητείας Κομάι, ενώ χρηματοδοτήθηκε από την κινεζική κοινοπραξία Three Gorges Corporation και σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την εταιρία ενεργειακών κατασκευών POWERCHINA Chengdu Engineering Corporation Limited.

Η εγκατάσταση των υποδομών παραγωγής ενέργειας άρχισε τον Μάιο και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 22 μεγαβάτ.

Το αναφερόμενο αιολικό πάρκο αποτελεί μία ενεργειακή, ερευνητική εγκατάσταση σε μεγάλο υψόμετρο, το οποίο αναμένεται ότι θα έχει καθοριστικό ρόλο στην τοπική οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, αλλά και στη βελτίωση των τοπικών ενεργειακών υποδομών, όπως επίσης και στην προώθηση της ντόπιας τουριστικής βιομηχανίας.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article