19.9 C
Athens
20 April - 2024

Στην κατασκευή υποθαλάσσιου ηλεκτρικού καλωδίου προχωρούν Νορβηγία, Βρετανία

Must read

Κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας βρίσκονται οι Νορβηγοί αναφορικά με έργο 2 δισ. ευρώ που αφορά την κατασκευή υποθαλάσσιου καλωδίου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας 700 χλμ., το οποίο θα επιτρέψει στη Βρετανία να εισάγει υδροηλεκτρική ενέργεια από τα νορβηγικά φράγματα.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Auke Lont, Διευθύνων Σύμβουλος της Statnett, φορέας εκμετάλλευσης του νορβηγικού δικτύου, η οριστική απόφαση για την κατασκευή του υποθαλάσσιου καλωδίου θα πρέπει να ληφθεί στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Μάλιστα, ο Lont δεν δίστασε να δηλώσει στο διεθνές ειδησεογραφικό ότι ελπίζει ως το 2020 η διασύνδεση NSN, όπως ονομάζεται το έργο, να έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Να σημειωθεί ότι το NSN έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας κοινοπραξία αποτελούμενη από τις Statnett και National Grid, θα συνδέει Μπλάιθ στο Νορθάμπερλαντ, κοντά στα όρια της Αγγλίας – Σκωτίας, με το Κβίλλνταλ της Νότιας Νορβηγίας, ενώ υπολογίζεται ότι θα μεταφέρει περί τα 1.400 MW ηλεκτρικής ενέργειας στη Βρετανία.

Το έργο, που θα προστεθούν σε ένα υπάρχον δίκτυο διασυνδέσεων μεταξύ της Βρετανίας και της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Ιρλανδίας, θα πρέπει να λάβει το επίσημο Ok από τη βρετανική OFGEM.

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article