19.9 C
Athens
28 March - 2024

Συνεχίζεται η μεταφορά σωλήνων για τον South Stream στη Βουλγαρία

Must read

Ένα πλοίο με σημαία του Παναμά που μεταφέρει σωλήνες για τον ρωσικό αγωγό South Stream «κόλλησε» το Σάββατο σε ρηχά νερά, κάνοντας ελιγμούς στο βουλγαρικό λιμάνι του Μπουργκάς, σύμφωνα με την εφημερίδα Dnevnik.

Σύμφωνα με το Euractiv, ο διευθυντής διοίκησης του λιμανιού είπε πως δεν υπήρξαν τραυματίες αλλά ούτε και απειλές για την ασφάλεια του πληρώματος, ή του πλοίου.

Δεν είναι σαφές για ποιο λόγο οι σωλήνες για τον αγωγό συνεχίζουν να καταφθάνουν στη Βουλγαρία, καθώς το έργο του South Stream έχει σταματήσει, αναφέρει η Dnevnik.

Σε επίσκεψή του στην Τουρκία την 1η Δεκεμβρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin είπε πως ο South Stream «τελείωσε» και ότι τα 63 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα μεταφερθούν στην Τουρκία αντί της Βουλγαρίας, που σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη «μπλόκαρε» το έργο.

Στις 9 Δεκεμβρίου η ρωσική Gazprom επιβεβαίωσε ότι η απόφαση να εγκαταλειφθεί το έργο είναι οριστική.

Σύμφωνα με την Dnevnik, αυτή είναι η τρίτη άφιξη του ίδιου πλοίου στη Βουλγαρία μεταφέροntaw σωλήνες για τον αγωγό South Stream. Σαράντα μέρες πριν, το ίδιο πλοίο μετέφερε μια δεύτερη παρτίδα σωλήνων.

Η Dnevnik παραθέτει δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου TASS, που τονίζει ότι οι αγωγοί που προορίζονται για το υποθαλάσσιο τμήμα του μελλοντικού αγωγού έχουν αποθηκευθεί προσωρινά στο Μπουργκάς και τη Βάρνα.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article