22.7 C
Athens
29 March - 2024

Βουλγαρία: Παράταση λειτουργίας για αντιδραστήρες στο Κοζλοντούι

Must read

Οι μονάδες 5 και 6 του πυρηνικού σταθμού Κοζλοντούι στη Βουλγαρία μπορούν να λειτουργήσουν για τουλάχιστον 20 χρόνια περισσότερο από ό,τι είχε προγραμματιστεί.

Αυτό δείχνουν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις που σχετίζονται με το πρόγραμμα επέκτασης λειτουργίας των δύο εγκαταστάσεων.

Τα αρχικά αποτελέσματα των ερευνών παρουσιάστηκαν από τον επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Πυρηνικής Ενέργειας της Βουλγαρίας (BNRA) Λάτσεζαρ Κόστοφ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite.

Η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας μετέδωσε, εξάλλου, ότι ο κ. Κόστοφ κατέστησε σαφές πως η σχεδιαζόμενη λειτουργία των μονάδων 5 και 6 του πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι λήγουν το 2017 και το 2021, αντίστοιχα.

Τόνισε, επίσης, ότι ο σύμβουλος για το έργο, η WorleyParsons, αξιολογεί την τεκμηρίωση που έγινε από τον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι.

Ο επικεφαλής της BNRA ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου σταδίου της αξιολόγησης της κατάστασης των αντιδραστήρων, τα οποία έδειξαν ότι το υπόλοιπο των πόρων των εγκαταστάσεων επέτρεψε την παράταση της άδειας για τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Επισήμανε δε, ότι μια σειρά από πρόσθετες επιθεωρήσεις αναμένεται να δείξουν ότι η παράταση λειτουργίας των μονάδων μπορεί να επεκταθεί κατά τουλάχιστον 20 χρόνια.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article