22.7 C
Athens
29 March - 2024

Αρχίζουν οι συζητήσεις για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος «Αφροδίτη»

Must read

Προχωρά η εκμετάλλευση του επιβεβαιωμένου κοιτάσματος «Αφροδίτη» στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, όπως ανακοίνωσε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, έπειτα από τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίο.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» για την έναρξη συζητήσεων με την εταιρεία Noble αναφορικά με το σχέδιο ανάπτυξης του κοιτάσματος.

«Ουσιαστικά το τι θα πρέπει να γίνει με το σχέδιο ανάπτυξης, αν η κυβέρνηση συμφωνεί, είναι ότι θα εκδώσει (σσ: η κυβέρνηση) άδεια εκμετάλλευσης πλέον του συγκεκριμένου κοιτάσματος. Υπάρχουν πάρα πολλά βήματα που θα πρέπει να γίνουν, είναι η απαρχή αυτού που είχαμε πει, ότι προχωράμε προς την εκμετάλλευση του επιβεβαιωμένου κοιτάσματος Αφροδίτη», σημείωσε ο κ. Λακκοτρύπης.

Για τη δήλωση από πλευράς της εταιρείας Total ότι επιθυμεί να παραμείνει στην Κύπρο, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «ακριβώς αυτό καταδεικνύει εκείνο που λέγαμε τις προηγούμενες μέρες, ότι δεν υπάρχει καμιά πολιτική σκοπιμότητα. Τα θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι ζητήματα γεωλογίας και οικονομικά». Βρέθηκε μια διευθέτηση με την TOTAL και παραμένει αυτήν τη στιγμή να συμφωνηθούν τα νομικά κείμενα και ουσιαστικά, αν αυτό ευοδωθεί, τότε θα τους έχουμε τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016, κατέληξε.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article