15 C
Athens
29 March - 2024

Ενεργειακή-οικονομική κρίση: Γρίφοι για δυνατούς λύτες οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

Must read

Γρίφοι για δυνατούς λύτες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για να επιστρέψουν τα τιμολόγια του ρεύματος σε φυσιολογικά επίπεδα με την κυβέρνηση να ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά ανάμεσα σε πλαφόν στη χονδρική, πλαφόν στη λιανική ή ένα μικτό σύστημα μαζί με επιδοτήσεις.

Σημειώνεται πως δεν λείπουν μάλιστα οι ειδικοί οι οποίοι εκτιμούν πως πλαφόν στη χονδρική χωρίς συμπληρωματικά μέτρα θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε λουκέτα παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας.

Για το θέμα της ενεργειακής κρίσης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης με τις πρώτες ανακοινώσεις να αναμένονται εντός της εβδομάδας για το τι θα γίνει το Μάϊο, όσον αφορά την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων στα ενεργειακά βάρη.

Στο τραπέζι βρέθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για το μηχανισμό της κρατικής παρέμβασης στις τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα και τις κινήσεις στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενώ συζητήθηκαν και τα θέματα που απασχόλησαν τους Ευρωπαίους υπουργούς Ενέργειας στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα.

Η κυβέρνηση ζυγίζει όλες τις επιλογές και έχει βάλει στην άκρη 1 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό και 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης έως το τέλος του έτους ενώ στο κάδρο μπαίνουν και τα υπερκέρδη.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article