20.4 C
Athens
28 March - 2024

Volvo: Σταθερά το αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου

Must read

Η Volvo ανακοίνωσε σταθερό οικονομικό αποτέλεσμα για το πρώτο τρίμηνο του 2022, παρά την αναταραχή της αγοράς που προκλήθηκε εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και των lockdown που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας στην Ασία.

Τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 74,3 δισ. σουηδικές κορόνες (SEK), από 68,6 δισ. SEK την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα λειτουργικά κέρδη για τις βασικές δραστηριότητες ήταν 5,9 δισ. SEK, με περιθώριο κέρδους 7,9%, και τα συνολικά λειτουργικά κέρδη ήταν 6,0 δισ. SEK, με περιθώριο κέρδους 8,1%.

Το πρώτο τρίμηνο, η Volvo έχει διαθέσει συνολικά 148.295 αυτοκίνητα, καθώς οι περιορισμοί στην αλυσίδα εφοδιασμού που επηρεάζουν την εταιρεία συνέχισαν να εξομαλύνονται με βραδύ ρυθμό. Η σειρά των plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων Recharge παρέμεινε δημοφιλής ανάμεσα στους πελάτες, με το μερίδιο των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων να συνεχίζει να αυξάνεται. Κατά το πρώτο τρίμηνο, το μερίδιο της σειράς Recharge στο σύνολο των πωλήσεων ήταν 34%, ενώ το αντίστοιχο μερίδιο για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα ανήλθε σε 8%, έχοντας διπλασιαστεί στο διάστημα των δύο τελευταίων τρίμηνων. Να σημειώσουμε ότι η ετήσια παραγωγική ικανότητα της εταιρείας για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αυξηθεί στις 150.000 μονάδες μετά το καλοκαίρι.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article