16.1 C
Athens
26 April - 2024

Welt: Η ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα – Το «επικίνδυνο εγχείρημα»

Must read

Η γερμανική εφημερίδα Welt στη διαδικτυακή της έκδοση αναφέρεται στην ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα θέλει να γίνει πρωτοπόρος στο κλίμα και χρησιμοποιεί δισεκατομμύρια από τις Βρυξέλλες για να το κάνει. Για την ΕΕ, αυτό είναι ένα σημαντικό τεστ για το εάν οι φτωχότερες χώρες μπορούν να διαχειριστούν την ενεργειακή μετάβαση με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο. Όμως ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει κάνει το εγχείρημα επικίνδυνο», αναφέρει το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα σημειώνει ακόμα: «Αυτοί είναι φιλόδοξοι στόχοι για μια χώρα όπως η Ελλάδα, που έχει πληγεί σκληρά από την πανδημία και την οικονομική κρίση. Η πράσινη επανάσταση είναι ακριβή και οι άνθρωποι είναι δύσπιστοι… Η Ελλάδα λαμβάνει στήριξη από τις Βρυξέλλες για αυτό το έργο μαμούθ. Περίπου 31 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ θα πάνε στην Αθήνα, ενώ η κυβέρνηση θέλει να προσελκύσει και ιδιωτικές επενδύσεις παρόμοιου ύψους ως μέρος του σχεδίου ανάκαμψης.

Η στροφή σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας και η αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας πλήττουν ιδιαίτερα τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα. Οι φτωχότερες χώρες όπως η Ελλάδα έχουν λιγότερα περιθώρια για αποζημιώσεις».

Πηγή: DW

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article