20 C
Athens
26 April - 2024

Το Jogger αποτελεί το νέο 7θεσιο οικογενειακό όχημα της Dacia

Must read

Το νέο Dacia Jogger αποτελεί τον 4ο πυλώνα της προϊοντικής στρατηγικής της Dacia, μετά το ηλεκτρικό Spring, το Sandero και το SUV Duster. Το μοντέλο συγκεντρώνει πλεονεκτήματα από πολλές κατηγορίες, καθώς διαθέτει το μήκος ενός station wagon, την ευρυχωρία ενός MPV και την εμφάνιση ενός SUV.

Με μήκος 4,55 μ. είναι το μακρύτερο αυτοκίνητο στη γκάμα της Dacia. Το μεταξόνιο των 2,9 μέτρων και οι τροχοί 16 ιντσών το καθιστούν ιδιαίτερα σταθερό στο δρόμο. Επιπλέον, η άκαμπτη δομή του αμαξώματος το καθιστά ιδιαίτερα στιβαρό.

Στο εσωτερικό του, η εργονομία, η ηχομόνωση και ο χώρος για τα κεφάλια φροντίζουν για την άνεση όλων των επιβατών, μέχρι και την τρίτη σειρά καθισμάτων. Η πρόσβαση στα καθίσματα της 3ης σειράς γίνεται έπειτα από ανατροπή των καθισμάτων της 2ης σειράς. Ο χώρος για τα κεφάλια και η απόσταση για τα γόνατα των επιβατών στη 3η σειρά, το κατατάσσουν στα πιο ευρύχωρα 7θέσια μοντέλα της αγοράς, προσφέροντας άνετη φιλοξενία σε δύο ενήλικες επιβάτες. Παράλληλα, το εσωτερικό διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους άνω των 23 λίτρων.

Στην 5θέσια έκδοση, η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει τα 708 λίτρα, ενώ στην 7θέσια έκδοση η χωρητικότητα είναι 160 λίτρα ή 565 λίτρα με τα καθίσματα της 3ης σειράς αναδιπλωμένα. Η συνολική χωρητικότητα του νέου Jogger μπορεί να φτάσει έως και τα 2.094 λίτρα στην 5θέσια έκδοση.

Το νέο Jogger είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες. Τον καινούργιο βενζινοκινητήρα 1.0 TCe με άμεσο ψεκασμό, απόδοση 110 ίππων και μέγιστη ροπή 200Nm που είναι, αυτή τη στιγμή, ο πιο ισχυρός κινητήρας στη γκάμα του νέου μοντέλου. Ο κινητήρας 1.0 TCe 100 LPG, που συμπληρώνει τη γκάμα του νέου Jogger, έχει 100 ίππους και επιτυγχάνει μέγιστη αυτονομία που φτάνει τα 1.000 χιλιόμετρα, χάρη στα δύο ρεζερβουάρ που διαθέτει. Ενα ρεζερβουάρ υγραερίου 40 λίτρων και ένα βενζίνης 50 λίτρων. Οι τιμές του νέου Dacia Jogger ξεκινούν από 18.880 ευρώ.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article