20 C
Athens
18 April - 2024

Στεγαστικό δάνειο από το κινητό έως το τέλος του έτους

Must read

Στεγαστικό δάνειο μέσω του κινητού, υπόσχεται να διαθέσει έως το τέλος του έτους στην ελληνική αγορά, η Individual Mortgage Solutions (IMS), εταιρεία μεσιτικών υπηρεσιών στεγαστικών δανείων, η οποία ανακοίνωσε σήμερα την εξασφάλιση, από την Τράπεζα της Ελλάδος, της πρώτης άδειας για διαμεσολάβηση στην έκδοση στεγαστικού δανείου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πρώτη και μοναδική έως τώρα εταιρεία που λειτουργεί ως «Μεσίτης Πιστώσεων Στεγαστικής Πίστης» και έχει λάβει σχετική πιστοποίηση από την Τράπεζα της Ελλάδος, όπως επεσήμανε στην διάρκεια σχετικής παρουσίασης ο ιδρυτής και εκ των βασικών μετόχων της εταιρείας κ. Κυριάκος Καμπούρης.

Όπως επεσήμανε ο έτερος των ιδρυτών και βασικών μετόχων της IMS, κ. Γιάννης Μαυράκης η IMS παρέχει τις υπηρεσίες της προς όσους ενδιαφέρονται να λάβουν στεγαστικό δάνειο, διαμεσολαβώντας μεταξύ των ιδίων και σειράς τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων “συστημικών” Εθνικής Τράπεζας, Τράπεζας Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank, καθώς και της Optima, χωρίς καμία άμεση ή έμμεση οικονομική επιβάρυνση για τον δανειολήπτη.

Όπως επισημαίνει ο κ. Καμπούρης, “απλοποιούμε για τους πελάτες μας μία χρονοβόρα και πολύπλοκη γραφειοκρατική διαδικασία, παρουσιάζοντας και αναλύοντας όλες τις διαθέσιμες επιλογές, ώστε να επιλέξουν την πλέον συμφέρουσα λύση χρηματοδότησης”.

Ως προς αυτό, δε, αν και η IMS λειτουργεί από το 2015, τα στελέχη της διαθέτουν εμπειρία άνω της εικοσαετίας στο συγκεκριμένο αντικείμενο, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην εγκρισιμότητα της τάξης του 90% που έχουν οι αιτήσεις των πελατών της και στο γεγονός ότι διαμέσου των υπηρεσιών της έχει εξασφαλίσει μερίδιο 9,4% στο σύνολο των εκταμιεύσεων στεγαστικών δανείων πανελλαδικά ενώ συνολικά διαθέτει χαρτοφυλάκιο 3.500 δανείων υπό διαχείριση.

Όπως επεσήμανε ο κ. Καμπούρης, “η πολυπλοκότητα των διαδικασιών έκδοσης ενός δανείου από τις τράπεζες, έχει δώσει την ευκαιρία στην IMS να προσφέρει μια προνομιακή υπηρεσία “one-stop-shop”. Με αυτήν προσφέρει ευρεία γκάμα προϊόντων βασισμένη στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη και στην πιστοληπτική του ικανότητα, λεπτομερή ενημέρωση για τα προϊόντα και το πιθανό ρίσκο, πλήρη ενημέρωση σχετικά με κάθε νομική υποχρέωση και τεχνική λεπτομέρεια στον δανειολήπτη, συμβουλές σε ζητήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας (τεχνικά, νομικά κ.ά.), μείωση του χρόνου της διαδικασίας έως την εκταμίευση του δανείουκαι όλα αυτά με μηδενικό κόστος για τον πελάτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “το 2021 χειριστήκαμε το 9,4% του συνόλου των εκταμιεύσεων σε όλη την Ελλάδα. Η IMS είναι πρώτος και ο μόνος μεσίτης πιστώσεων στη χώρα. Έχουμε 90% αποτελεσματικότητα στις υποθέσεις που επιλέγουμε να αναλάβουμε, σύμφωνα με τα αρχεία των τραπεζών που συνεργαζόμαστε. Το δίκτυο συνεργατών μας στον κτηματομεσιτικό τομέα ξεπερνά τους 350 επαγγελματίες του χώρου, στους οποίους παρέχουμε στήριξη ώστε να αυξήσουν τα ποσοστά τους”.

Βάσει του σχεδιασμού ψηφιακής μετάβασης της εταιρείας, όπως προσθέτει, έως το τέλος του έτους αυτές οι υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες και μέσω εφαρμογής (app.) στο κινητό τηλέφωνο, στην οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος δανειολήπτης στεγαστικού δανείου θα μπορεί να συμπληρώνει την αίτησή του, να “ανεβάζει” τα απαραίτητα έγγραφα αλλά και να παρακολουθεί πλήρως την εξέλιξη της.

Σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, το πρώτο τετράμηνο του 2021, οι εκταμιεύσεις σε στεγαστικά δάνεια άγγιξαν συνολικά τα 184 εκατομμύρια ευρώ. Την αντίστοιχη περίοδο του 2022 έφτασαν τα 348 εκατομμύρια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Η IMS διαμεσολάβησε για τα 34 εκατομμύρια ευρώ εξ’ αυτών. Όπως εκτιμά, έως το τέλος του έτους οι χορηγήσεις στεγαστικών δανείων θα ανέλθουν σε 1,2 δισ. ευρώ και στόχος της IMS είναι η συμμετοχή της μέσω της παροχής υπηρεσιών διαμεσολάβησης να διαμορφωθεί σε 120 εκατ. ευρώ, ή 10% της αγοράς.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article