17.7 C
Athens
29 March - 2024

Ο καιρός της Τετάρτης: Βροχές, καταιγίδες, χαλαζόπτωση και… ηλιοφάνεια – Που θα σημειωθούν ακραία φαινόμενα

Must read

Σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουνίου, το πρωί θα βρέξει τοπικά στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία και μέσα στη μέρα οι βροχοπτώσεις θα ενταθούν.
Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες μέχρι και αργά το απόγευμα στα ορεινά όλης τη χώρας.

Κατά τόπους έντονα φαινόμενα, με τοπικές χαλαζοπτώσεις και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, προβλέπονται στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία. Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί και μόνο στη Μακεδονία θα παραμείνει το σκηνικό βροχερό και κατά τη διάρκεια της νύχτας, επηρεάζοντας σταδιακά προς το ξημέρωμα της επόμενης μέρας, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Στο Αιγαίο περιμένουμε αίθριο καιρό και τοπικές βροχές στα ορεινά της Κρήτης.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα πλησιάσει τους 29 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και 29-31 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπη χώρα, τοπικά 32 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική Στερεά.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι 2-4 μποφόρ. Βοριάδες αρχικά στο Αιγαίο, 3-5 μποφόρ, και μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε νοτιάδες.

Στην Αττική αναμένεται αραιή συννεφιά που το μεσημέρι πρόσκαιρα θα πυκνώσει, και στα βορειοδυτικά ορεινά θα εκδηλωθούν μπόρες. Η θερμοκρασία από 21-30 βαθμούς και οι άνεμοι θα στραφούν βαθμιαία σε νοτιάδες 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι από το πρωί βροχερός Ωστόσο το απόγευμα μέχρι και το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι έντονα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και δυνατούς ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-28 βαθμούς και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό νότιοι 3-5 μποφόρ.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article