13 C
Athens
20 April - 2024

Το νέο Citroen C5 Aircross εισάγει μια νέα σχεδιαστική ταυτότητα

Must read

Το νέο Citroen C5 Aircross εισάγει μια νέα σχεδιαστική ταυτότητα κυρίως στο εμπρός μέρος, με τις καμπύλες να δίνουν τη θέση τους σε πιο αιχμηρές και καθαρές γραμμές. Το σήμα της εταιρείας, εμφανίζεται τώρα σε μαύρη λάκα με χρώμιο, ενώ χαρακτηριστικό της νέας ταυτότητας είναι η υπογραφή LED των φώτων ημέρας σε σχήμα V δίνει μια πιο ισχυρή οπτική παρουσία.

Κάτω από τη μάσκα, η νέα σχεδίαση του αεραγωγού στον προφυλακτήρα, τονίζει το πλάτος του εμπρόσθιου μέρους. Η προστατευτική ποδιά στο κάτω μέρος, κάνει το μπροστινό μέρος πολύ πιο δυναμικό και τονίζει το συνολικό ύφος της ανώτερης ποιότητας. Κοιτώντας το αυτοκίνητο από το πλάι, διακρίνονται οι νέες ζάντες αλουμινίου με τη διχρωμία και το διαμαντέ φινίρισμα, ενώ το πίσω μέρος έχει μια νέα τρισδιάστατη φωτεινή υπογραφή LED των φωτιστικών σωμάτων.

Στο εσωτερικό το σαλόνι είναι έτσι κατασκευασμένο για να προσφέρει άνεση. Αυτά διασφαλίζουν ότι κάθε διαδρομή, από την καθημερινή μετακίνηση, έως και τα μεγάλα ταξίδια, γίνεται απόλυτα ξεκούραστα.

Ο πλήρως προσαρμόσιμος ψηφιακός πίνακας οργάνων σε οθόνη 12,3 ιντσών, παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό. Η κεντρική κονσόλα, είναι υπερυψωμένη και με αυξημένες διαστάσεις και έχει εκσυγχρονιστεί με ένα μαύρο ύφασμα που κάνει εφέ δέρματος. Το μοντέλο αποκτά επίσης μια νέα οθόνη αφής 10 ιντσών που φαίνεται να «αιωρείται» στο ταμπλό αναβαθμίζοντας έτσι περαιτέρω την εικόνα της σύγχρονης καμπίνας. Οι αεραγωγοί βρίσκονται πλέον κάτω από την οθόνη και έχουν εκσυγχρονιστεί παρουσιάζοντας οριζόντια σχεδίαση.

Για καθημερινές διαδρομές έως 55 χιλιόμετρα η μετακίνηση μπορεί να γίνει και ηλεκτρικά με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα. Ο plug-in-υβριδικός κινητήρας επιτρέπει την αθόρυβη οδήγηση με πλήρη απουσία κραδασμών στην ηλεκτρική λειτουργία έως και τα 135 χλμ/ώρα και προσφέρει άμεσα διαθέσιμη ροπή 320 Nm. Με μηδενικές εκπομπές CO2 δίνει την ελευθερία πρόσβασης σε αστικές περιοχές όπου απαγορεύονται τα οχήματα με κινητήρα βενζίνης και πετρελαίου.

Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 και μπορούν να εφοδιαστούν με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων. Πιο συγκεκριμένα οι κινητήρες είναι: Βενζίνη- 1.2 PureTech 130 με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (BVM6 ή EAT8), Πετρέλαιο- 1.5 BlueHDi 130 με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο σχέσεων (BVM6 ή EAT8) και Plug-In Hybrid 225 με αυτόματο κιβώτιο σχέσεων e-EAT8.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article