15 C
Athens
29 March - 2024

Παρίσι: Ο Πύργος του Άιφελ παράγει αιολική ενέργεια

Must read

Δύο ανεμογεννήτριες κάθετου άξονα (VAWT) έχουν μετατρέψει το ορόσημο του Παρισιού, τον περίφημο Πύργο του Άιφελ σε μικρή μονάδα παραγωγής αιολικής ενέργειας.

Τις ανεμογεννήτριες VisionAIR5 εγκατέστησε η UGE International στο πλαίσιο εργασιών αναβάθμισης του μνημείου. Το σύστημα μπορεί να “θερίζει” τον άνεμο από κάθε κατεύθυνση. Είναι τοποθετημένο στο δεύτερο επίπεδο του πύργου, 120 μέτρα από το έδαφος.

Οι ανεμογεννήτριες θα παράγουν 10 Μεγαβατώρες ενέργειας ετησίως, ποσότητα επαρκής για να καλύψει τις ανάγκες των εμπορικών χώρων που φιλοξενούνται στο πρώτο επίπεδο της μεταλλικής δομής.

Η UGE σχεδίασε το σύστημα στο πλαίσιο της πρώτης συντήρησης που πραγματοποιείται στον Πύργο του Άιφελ τα τελευταία 30 χρόνια. Το χρώμα στο οποίο έχουν βαφτεί επιτρέπει την πλήρη αισθητική ενσωμάτωσή τους στο μεταλλικό πλαίσιο, ενώ η λειτουργία τους είναι ουσιαστικάαθόρυβη.

“Ο Πύργος του Άιφελ είναι το πιο διάσημο αρχιτεκτονικό δημιούργημα στον κόσμο και είμαστε περήφανοι που επιλέχθηκε η προηγμένη τεχνολογία μας” αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της UGE, Νικ Μπλίτερσβικ.

“Όταν επισκέπτες από όλο τον κόσμο θα βλέπουν τις ανεμογεννήτριες, θα πραγματοποιούμε ένα βήμα μετάβασης προς έναν κόσμο που θα τροφοδοτείται από καθαρή και αξιόπιστη ανανεώσιμη ενέργεια”.

Εκτός από τις ανεμογεννήτριες, οι εργασίες ανακαίνισης του πύργου περιλαμβάνουν την εγκατάσταση φωτισμού LED και ένα φωτοβολταϊκό πάνελ επιφάνειας 10 τετρ. μέτρων. Τέλος, έχουν εγκατασταθεί αντλίες θερμότητας υψηλής απόδοσης που θα διασφαλίζουν τον κλιματισμό των κλειστών χώρων.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article